Bemutatták a Google Stadiat, a legújabb videojáték streamer szolgáltatást

Bemutatták a Google Stadiat, a legújabb videojáték streamer szolgáltatást

A jövőt mutatta be a Google a GDC 2019-en. Itt a Stadia, a felhőalapú streaming szolgáltatás!

Folyamatosan mentek a találgatások, hogy mit is tartogat a Google a Game Developers Conferece-re (Játékfejlesztők Konferenciájára), ami alapjaiban változtathatja meg a videojátékokról alkotott tudásunkat. A tegnapi nap végre bejelentették azt, amire már hónapok óta vártunk. Érkezik a Google Stadia, a felhő alapú streaming szolgáltatás, hozzátartozó egyedi kontrollerrel és a jövő ígéretével!

A Cloud Streaming már egy létező fogalom, elég csak a Geforce NOW-ra gondolni. A szolgáltatás alapja, hogy a videojátékokat nem a saját eszközünk futtatja, hanem egy távoli hatalmas teljesítményű számítógép és ez internet segítségével küldi át a képet és a hangot, amit csak meg kell jelenítenie a mi hardverünket. Nem ígér kevesebbet a Google, mint a 4K 60 FPS-t, amit a jövőben akár a 8K-s felbontásig is bővülhet. A Stadia különlegessége, hogy nem csak a PC-nket lehet rácsatlakoztatni a rendszerre, hanem a Chromebookot, vagy akár az Androidos telefonunkat is. Hogy minél könnyebb legyen kezelni az egészet, a Google fejlesztett egy különleges kontrollert, amin egy gombnyomással elindíthatóak lesznek a játékok.

 

A Google nem csak az észak-amerikai régióra gondolt, mikor belevágott a projektbe, ugyanis a Stadia érkezik majd Európába is, így akár a mi szobánkban is pörgethetjük majd ezen keresztül Doom Eternalt, ami biztosan érkezik majd Stadiara. Képzeljétek el, hogy nézitek a kedvenc youtubereteket, aki játszik a legújabb Call of Duty játékkal és ti is kedvet kaptok egy kis CoD-ozáshoz. Régen ilyen esetekben csak a sóvárgás maradt, mert nem olcsóak a tripla A-s játékok, sőt a megvásárlás után még ott a letöltés és telepítés. A Stadia ebben is hatalmasat lép előre, mivel a videó végén felvillan majd a Play gomb és egyetlen gombnyomással belevethetjük magunkat abba a videojátékba, amit még öt másodperccel korábban videón néztünk!

A legnagyobb konkurenciának a PlayStation Now-ot tartják, ami egy jól működő csomag azoknak, akik nem szeretnének játékokat vásárolni, hanem csak az élményt és a változatosságot keresik. Nem tudni még, hogy pontosan mikor élesedhet a Stadia, de a Google 2019-re ígéri a startot. Izgatottan várhatjuk, hogy milyen áron tudjuk majd rátenni a kezünket a szolgáltatásra és milyen teljesítménnyel lesz képes kiszolgálni az internetünk minket, mivel a jó hálózati kapcsolat elengedhetetlen a tökéletes játékélményhez.

Ti mit gondoltok a Google eddig legnagyobb vállalkozásáról, a videojátékok területén?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!