Most bárki legyőzheti a WTCR pilótáit a virtuális bajnokságban, a PMFC pedig új szimulátorost igazolt

Miután a járvány miatt minden sporteseményt leállítottak, a WTCR szervezőinek is le kellett mondaniuk az előszezont, de kitalálták hogyan pótolják a versenyeket.

Más sportágban látott megoldás adta az ötletet - többek között a Forma1-ben is alkalmazták -, hogy a már sikeresen bevezetett virtuális versenyek itt is helyet kapjanak. Ezért a WTCR promótere, az Eurosport Hungary szintén szimulátoros bajnoksággal igyekszik helyettesíteni a valódi pályán történő küzdelmet.

Nem csak a Túraautó Világkupa legjobbjai ülnek be a virtuális volán mögé, hanem bárki, akit beválogatnak a rendezők, részt vehet a megmérettetésen. Nem akármilyen mezőny ellen készülhetnek a játékosok, ott lesz a rajtrácson az elmúlt szezon bajnoka, Michelisz Norbert is, de rajta kívül számos nagy név is tiszteletét teszi. Nekivág a futamoknak az All-Inkl.com Münnich Motorsport két argentinje, Nestor Girolami és Esteban Guerrieri, a Lynk & Co-tól ott lesz Yann Ehrlacher, a Cuprás színeket Mikel Azcona, az Alfa Romeót pedig Kevin Ceccon képviseli majd. Ez pedig még koránt sem a végleges lista, mivel hozzájuk csatlakozik még a Hyundai pilótája, Luca Engstler, valamint a korábbi Peugeot-versenyző Mat'o Homola, és az audis Niels Langeveld.

A bajnokság, mely az Esport WTCR nevet kapta, négy pályából áll majd. A mezőnyt először a Hungaroringen eresztik össze, aztán a Szlovákiaringen, majd a Ningbo-n, végül pedig Sepagnban. A versenyzők a RaceRoom szimulátorban dönthetik el, hogy ki a legjobb a virtuális világban. Az első helyezett egy nyereményben is részesül a dicsőség mellett, a TAG Heuer felajánlásából egy órával lesz gazdagabb.

Néhány szót még nem árt ejteni a lebonyolításról. Minden nagydíjnak ugyanaz lesz a forgatókönyve. Először egy több napos time attack selejtező veszi kezdetét, melyben bárki részt vehet, és ha bekerül az első 20-ba, akkor indulhat a profik ellen. Ezt követően jön az időmérő edzés, majd a két verseny. Az első verseny Time Attack kvalifikációjára már ma (március 25.) lehet jelentkezni 17 órától, és ez a szakasz 31-én ér véget 21 órakor. A futam április 6-án lesz 19:30-tól. A további menetrend:

Szlovákiaring

  • Time Attack: március 31. 21 óra - április 14. 21 óra
  • Race: április 20. 19:30

Ningbo

  • Time Attack: április 14. 21 óra - április 28. 21 óra
  • Race: május 4. 19:30

Sepang

  • Time Attack: április 28. 21 óra - május 12. 21 óra
  • Race: május 18. 19:30

Egy másik fontos hír is befutott a minap, a PMFC Esport - a FIFA20 Pro Clubs csapat mellett - a szimulátoros vonalon is képviselteti magát, most pedig egy újabb pilótájukat jelentették be. Kedves "LMNT4L" Balázs náluk folytatja a pályafutását. A 26 éves, nagy tapasztalattal rendelkező e-sportoló - megjárta a virtuális F1-et is - jó néhány bajnokságot megjárt már: MPL( Magyar Pilóták Ligája), HML (Hungarian Motorsport League), MS (Miragesport),illetve az Apex Online Racing (AOR). Ezek után a túraautózás felé vette az irányt, és most az első szezonját tölti a GTR Mastersben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!