Újabb Bereznay siker, és elképesztően népszerű volt a virtuális F1 a hétvégén!

Újabb Bereznay siker, és elképesztően népszerű volt a virtuális F1 a hétvégén!

A Veloce Esports szervezésében lezajlott a "Not the... Bahrein GP" verseny, melyen Bereznay Dániel újra magabiztos győzelmet aratott az Alfa Romeo virtuális volánja mögött.

A koronavírus sajnálatos elterjedése miatt a Forma 1-ben sem rendeznek futamokat egészen májusig, bár az azt követő időszak is bizonytalan még egyelőre. Ez pedig nagy teret ad a virtuális autó-motor sportnak, a Veloce Esports például már a második nagydíjat rendezte meg a hétvégén, Ausztrália után a bahreini pályára is komoly mezőnyt hívott össze. Az Alfa Romeo e-sportolója, Bereznay Dániel most sem hiányozhatott a rajtrácsról. Ausztráliában már nyerni tudott és most is nagy esélyesnek számított. Ennek eleget téve megnyerte az időmérőt. Rögtön ezután az első versenyen magyar játékosunk rajt-cél győzelmet aratott a Renault szimulátorosa, Jarno Opmeer, és csapattársa James Baldwin előtt. Az F1-es pilóták közül Nicholas Latifi az ötödik, Lando Norris a tizedik helyen futott be. A leintés után a sorrendet megfordítva egy újabb futamot indítottak, így indulhatott az élről egy Youtuber, Will Lenney, mellőle pedig Steve Brown. Itt azért volt néhány csavar, többek között pár körrel a start után már Bolukbasi vezetett, és a török játékos végül fel is állhatott a dobogó legfelső fokára. Másoddiként Baldwin, harmaddiként pedig a mezőny végéről rajtoló, majd nagyon gyorsan a boxba látogató Bereznay Dániel állt fel a pódiumra. Ezúttal a Twitchet is meghódító - körülbelül 100 ezren nézték ott - Lando Norris lett a legjobb F1-es a maga hatodik helyével. Külön érdekesség, hogy a Real Madrid kapusa, Thibaut Courtois 13. és 12. pozícióban intette le a kockás zászló, Hülkenberg pedig 16. és 13. helyet szerzett. A teljes verseny itt tekinthető meg.

Ezen felül hivatalosan is megszervezték a Bahrein nagydíjat, ahova egyébként mind a 20 hivatásos pilótát meghívták, de közülük csak kevesen ragadtak virtuális kormányt. A futam egy 18 perces időmérővel kezdődött, ahol a legjobbnak Philipp Eng bizonyult, a Red Bull-t képviselő versenyző hozta össze a pole pozíciót, osztrák DTM-versenyző Esteban Gutiérrez, valamint a Renault Formula–1-es teszt- és tartalékversenyzője, a kínai Guanyu Zhou előtt. Kisebb technikai malőr szólt közbe, így az eredetileg 28 körösre tervezett versenyt 14-re csökkentették. A start viszont elképesztően kaotikusra és mókásra sikeredett. A valóságban komolyan aggódni lehetett volna a pilóták épségéért, itt viszont nagyobbnál nagyobb ütközéseket csodálhattak meg a nézők. Mindenesetre mivel alig állítottak be törést az autókra, így könnyen rendeződtek a sorok, a csatározások után állt az élen rövid ideig - az 55 éves ex-F1 pilóta - Johnny Herbert, de egy kanyar végén kilökték, majd Eng és Zhou küzdött meg az első helyért, végül az utóbbi mögé sorakozott fel a mezőny. A vezető pozíciója a boxkiállás után is megmaradt a kínai pilótának, és olyan jól kormányzott, hogy 12 másodperces előnnyel nyerte meg a futamot.

Az igazán pechesnek Lando Norris mondhatja magát, akit kétszer is meglátogatott a technika ördöge, és a második alkalommal már nem viselte a legjobban a dolgot.

Végül azért behozta az ötödik helyre a McLarent. A hivatalos virtuális F1 Bahrein Nagydíj egyébként elképesztően sikeres és népszerű lett, Twitchen, Youtube-on és Facebookon együttvéve is több, mint 350 ezren nézték egy időben. Egyébként ezt a futamot az m4 sport is élőben közvetítette. Mivel egy jó ideig a valódi versenypályákon nem lesz futam, így a Virtual Grand Prix sorozat következő állomása Kína lesz, ugyanis a vietnámi pálya még nincs benne a Codemasters 2019-es kiadásában.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!