F1 Challengers: Ismét pontokat ért a magyarok tempója

F1 Challengers: Ismét pontokat ért a magyarok tempója

A szezon utolsó előtti eseményén Monzában és COTA-n remekeltek a magyarok.

A két héttel ezelőtti F1 Esports Challengers esemény után Szelle Kristóf az egyéni világbajnokság harmadik helyéről, Szabó-Kónyi Bence pedig a tizedik helyről várhatta az eheti folytatást. Az ötödik és egyben utolsó előtti eseményen Monzán és COTA-n kellett remekelnie a magyaroknak és sikerült ismét jelentős pontokat hozniuk a két futamon. Nézzük mi történt!

Az első futam időmérőjén Szabó-Kónyi a 4. helyre tette Olaszországban a Red Bullt, Szelle Kristóf 5. lett az AlphaTaurival, Mayer Milán 10. az Alfa Romeoval, Boda Zoltán 15. a Ferrarival. A rajt után kevés jelentős változás volt, a legnagyobb közülük a dobogós helyeken történt, amikor is Tomek Poradzisz megelőzte Ulas Ozyildirimet. Kedon Lutt is remekül startolt, az első kör végére három előzéssel pontszerző helyre került – Mayer Milán bánatára. A harmadik körtől a hátul lévő autók bokszolni kezdtek a közepes gumikról lágyakra, a ponton kívül lévő magyarok pedig fokozatosan estek vissza, ahogyan a már említett Kedon Lutt is. Poradzisz és Ozyildrim párharcának győztese a bajnoksággal elfutó Poradzisz lett, míg Stachulec a dobogó harmadik fokán végzett a pole pozíciója ellenére. Mögöttük két magyar is erős, pontszerző helyeken futott be: Szabó-Kónyi 4., Szelle a 6. helyen végzett.

Az amerikai nagydíjon Szabó-Kónyi a 7. helyről kezdhette meg a 14 körös futamot, míg Szelle, Mayer és Boda egymás mögött sorakoztak fel a 10-11-12. helyeken. Bodát ketten is lerajtolták, így ő az első egyenes végén már csak a 14. volt. Az élen is nagy változások voltak, hiszen Samuel Bean elsőként jött ki az első kanyarból Poradziszt megelőzve, míg a bajnokságban második helyezett Stachulec – az egyetlen versenyző, aki még megverheti a lengyelt – feljött a harmadik helyre Hughes elé. Kendon Lutt korai tempója most is erős volt és már az első szektor végén, az egyenest megelőző kanyarban Szabó-Kónyi elé vágott, aki így visszacsúszott a 8. helyre.

Eközben Szelle John Evansszel küzdött és megduplázta a potenciális pontjait. A hatodik körre szinte mindenki elvégezte már a bokszkiállását a lágy gumin futók közül Iker Beanán kívül, aki így az első helyre került, de nem kellett sokat várni az ő kiállására sem. A szabadabb pályán az éppen második helyen kocsikázó Mayernek lett volna lehetősége a közepes gumikkal előnyt kialakítani overcuttal, de végül ez nem bolygatta meg különösebben a sorrendet. Szelle a nyolcadik körben DRS-sel meg tudta előzni Szabó-Kónyit a hátsó egyenesen és hamarosan le is hagyta honfitársát, aki fokozatosan esett visszafelé. Szelle az utolsó körökben már igen nyugodt környezetben találta magát, ugyanis előtte és mögötte összesen négy pilóta is időbüntetést kapott pályaelhagyásért. Ennek és a remek tempójának köszönhetően Szelle a 7. helyen végzett. Az első három hely sorsa változatlan maradt a rajttól kezdve: Bean, Poradzsisz, Stachulec lett a sorrend. A magyarok közül végül csak Szelle szerzett pontokat, Mayer 12., Szabó-Kónyi 14., Boda 15. lett.

A bajnokságot összesítésben továbbra is Poradzisz vezeti 192 ponttal, tőle 45 ponttal lemaradva következik Stachulec, míg Szelle kereken 100 ponton áll a harmadik helyen. Szabó-Kónyi monzai futamának köszönhetően ismét előrébb került egyéniben, már a 9. helyen van. Az F1 Esports Challengers következő és egyben utolsó eseménye március 29-én lesz a mexikói és brazil nagydíjakon, és úgy tűnik a bajnokság első és második helye már nem cserél gazdát – bár matematikai esély még van rá. A teljes monzai és COTA-i futam visszanézhető itt, angolul.

Forrás: Formula 1 Game

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!