Kettős magyar szimulátor siker a M1RA-tól, és még több F1 pilóta ragad virtuális kormányt a hétvégén

Kettős magyar szimulátor siker a M1RA-tól, és még több F1 pilóta ragad virtuális kormányt a hétvégén

A M1RA e-sportolói közül ketten is szenzációsat autóztak az elmúlt időszakban. Az ADAC GT Masters szimulátor verseny selejtezőiből előbb Nagy Dávid, majd Báldi Gergő is biztosította a helyét 20 fős bajnokságban.

Négy kvalifikációból a legjobb 5 szerzett indulási jogot, és az ADAC GT Masters ebben az esztendőben legalább 8 futamot indít majd. Az összdíjazás 80 ezer euró lesz, ráadásul a teljes mezőnyben két magyar M1RA virtuális pilóta is bizonyíthat. Nagy Dávid már korábban biztosította a helyét a legjobbak között, Báldi Gergő viszont a végére tartogatta az izgalmakat. Azonban nagyon nem kellett érte izgulni, hiszen magabiztos és remek kormányzással első helyen hozta be autóját, ezzel fel sem merült a kérdés, hogy nem lehet ott a top 20-ban. A második helyezettet fél másodperccel utasította maga mögé, de a dobogó legalsó fokára felálló versenyzőt már több, mint 3 másodperccel hagyta le.

Ezen kívül a Veloce Esports rendezésében létrejövő virtuális Bahrein Nagydíj most még nagyobb figyelmet kapott. A koronavírus miatt májusig lemondták a valódi futamokat, de a szervezők nem akarták a szurkolókat Forma 1 nélkül hagyni, ezért döntöttek a szimulátoros futamok mellett. A második versenyre már az összes F1-es pilótát meghívták. Egyelőre annyit tudni, hogy a Ferrari, Haas, Alpha Tauri párosai (Leclerc & Vettel, Kevin Magnussen & Romain Grosjean, Danyiil Kvjat & Pierre Gasly) biztosan nem lesznek ott a virtuális rajtrácson. A visszajelzések alapján a tűzpiros istálló nem akart lemaradni teljesen az eseményről, ezért őket Robert Shwarzman, valamint Dino Beganovic képviseli, illete a Williamsnél Nicholas Latifi jelezte részvételi szándékát. Arról már korábban tudni lehetett, hogy Bereznay Dániel és Lando Norris kormányt ragad a vasárnap este 9 órától látható futamon. Az előző, ausztrál versenyt megnyerő Dani most is esélyesnek számít.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!