MSI 1. elődöntő: erre senki sem számított!

MSI 1. elődöntő: erre senki sem számított!

Dávid és Góliát, azaz a világbajnok IG és az LCS bajnok TL találkozott az MSI első elődöntőjében.

A Mid-Season Invitational 2019-es versenye eddig egyértelműen a regnáló világbajnokról, az Invictus Gamingről szólt. A csoportköröket fölényesen nyerték meg a koreai bajnok SKT előtt úgy, hogy mindössze egyetlen vereséget gyűjtöttek be, azt is az utolsó fordulóban. A Team Liquid útja az elődöntőig sokkal rögösebb volt. A Flash Wolves-szal hatalmas csatában voltak az utolsó bejutást érő helyezésért, végül összejött Doubleliftnek az, amire már nyolc éve várt: bejutni a top 4-be egy Riot szervezésű, major nemzetközi versenyen. Ezekkel az eredményekkel a hátuk mögött vágtak bele a csapatok az MSI első elődöntőjébe, amit Bo5 formátumban rendeztek Tajpejben. Nézzük meg mire mentek egymással a csapatok, összefoglaltuk az első elődöntőt!

Első meccs

Nagyon agresszíven próbált rajtaütni mindkét dzsungeles az ellenségen, de végül a 8. percig kellett várni az első sikeres gankig. Ning megérkezett a középső ösvényre és Rookie-val együtt sikerült Jensent megbüntetni. Ning nem sokkal a First Blood után fellátogatott topra, ahol először az IG kihúzta a Flash-t Impactből, majd alig egy perccel később TheShy szólóban megölte a villanás nélküli Neekot. A 12. percben végre a TL is úgy döntött, hogy ideje elkezdeni játszani és nagyszerűen mozdultak át a felső ösvényre, ahol két gyilkosságot is bezsebeltek, majd Ninget elkapták a Rift Heraldnál, utána Rookie-t a saját dzsungelében. 6-3-ra vezetett gyilkosságokban a Liquid, sőt az első tornyot is ledöntötték a meccsen. Az IG nem esett kétségbe és a kisebb hátrány ellenére folyamatosan erőltették a harcokat, amikből végül ők jöttek ki jobban. A 20. percre 1300 arany előnnyel érkezett a Liquid és a harmadik sárkányt is behúzták. Sneaky Baronnal próbálkozott az IG és a 22. percben sikerült is megszerezni a buffot és a plusz aranyat, amivel sikerült a kínaiaknak kiegyenlíteni az aranykülönbséget. A Baron buffal beindult az IG és nagy csapatharcot nyertek a 25. percben. A 4-0-ra megnyert team fight után be is tudták dönteni a mérkőzés első Inhibitorát. A második Baront nem adta könnyen a Liquid, folyamatosan ment az adok-kapok, végül az IG elől nem tudta Xmithie belopni a Nashort. Az erősítés ellenére nem tudták áttörni a felső ösvényen a Liquid vonalait és újabb szép védekezést mutatott be az LCS tavaszi bajnoka. Lassan elértek a csapatok a 40. perchez és a Liquid került fölénybe. Bedöntötték a középső Inhibitort és fordultak a Baronra, amit pillanatok alatt ledaráltak, sőt az érkező IG-seket is visszaverték. A Baron után az Elder Drake is az amerikaikhoz került, akik dupla buffal támadhatták az IG bázisát. Sikerült is nekik óriási meglepetésre behúzni az eseménydús első meccset, hiába végzett JackeyLove 5-0-5-ben.

Győztes: Team Liquid

Második meccs

Hátrányból várhatta a második összecsapást az IG, az MSI-on ilyen nehéz helyzetbe még egyszer sem kerültek. Ismét láthattuk a Szurdokban Lee Sint, Ryze-ot, Neekot, Sylas-t, Alistart, Kai'sat és Braumot, azonban néhány hős más pozícióban és más játékosnál tűnt fel.  A Liquid kezdeményezte az első akciót, de rögtön megbosszulta magát az agresszív kezdés. Ning érkezett a felső ösvényre és double killel gazdagodott TheShy Neekoja. 0-2-es hátrányban sem zuhant össze a TL, szépen gyűjtögették a gyilkosságokat miden és boton. Sokkal óvatosabban játszottak a csapatok, az első nagy csapatharcra egészen a 15. percig kellett várni, amikor az első sárkányra fordult az IG. A Liquid nagyszerűen olvasta a világbajnok mozdulatait és három gyilkossággal, plusz a Mountain Drake-kel távoztak a háborús övezetből. Alig két perccel később vérfürdőt rendeztek a játékosok a Herald mellett, nyolc hős hagyta ott a fogát a folyóban. Az első tornyot és a Hírnököt is behúzta a Liquid még a 20. perc előtt, ezzel megszerezték az aranyelőnyt. A 23. percben az Invictus Gaming top dzsungelében alakult ki egy nagyobb csapatharc, amiből sokkal jobban jött ki az IG, és a gyilkosságok mellett, a Nashort is behúzták. Inhibitort ugyan nem tudtak dönteni Baronnal a zsebükben, de kisebb aranyelőnyt tudtak kiépíteni. Hiába próbálták bedönteni az alsó tornyot JackeyLove-ék, ismét megmutatta a Liquid, hogy nagyon felkészültek az IG-ből és kiválóan védekeztek újra. A Baron táncot a Liquid kezdeményezte, miközben TheShy boton pusholt, és milyen jól döntöttek?! Elvitték a Nashort, megölték a fél IG-t és már ők voltak előnyben. Hihetetlen, de a második meccsen is a Liquid diadalmaskodott, ezzel a kiesés szélére került a csoportkörökben domináló világbajnok.

Győztes: Team Liquid

Harmadik meccs

Az IG egyetlen vereséget szenvedett el a csoportkörökben, a Liquid épphogy becsúszott a negyedik helyen az elődöntőbe, aminek harmadik meccsébe úgy vágtak bele a csapatok, hogy a TL vezetett 2-0-ra. Ilyen eredményre két meccs után, csak a legvérmesebb Liquid fanatikusok számítottak. Xmithie kezdte jobban a gankelést és a negyedik percben már be is húzhatta a neve mellé az első gyilkosságot. Nem késett válasszal az IG, elkapták Xmithie-t a saját dzsungelében. Pörögtek tovább az események, gyorsan cseréltek 1-1 gyilkosságot a csapatok a középső ösvényen. Nagyon agresszíven támadta az alsó ösvényt Ning, de egy gyilkosságot tudtak csak elhozni a számos rajtaütésből. Így is vezetett az IG a 14. percben, igaz a 2700 arany nem tűnt behozhatatlannak. Szép akcióban elkapták Ninget CoreJJ-ék, majd az óceán sárkányt is behúzták, azonban Rookie LeBlancjával nem tudtak mit kezdeni. Ezúttal nagyszerűen játszott a tavalyi VB döntő legjobbja, ennek következtében dominálni tudta a középső ösvényt. Bátran felvállalta a Liquid a hátrány ellenére a harcokat, de általában ezekből mindig a világbajnok jött ki jobban, köszönhetően Rookie-nak, aki magabiztosan sebzett, ugrált és láncolt LB-vel. Nem hibázott a koreai játékos, aki előlépett és a vállán cipelte csapatát, ami egy 26. perces sima Baront eredményezett. Innen már csak percek kérdése volt, hogy a 10 000 arany előnnyel és Baronnal a zsebben mikor tudja befejezni a meccset az MSI egyik, ha nem a legnagyobb esélyese. Hiába az órási előny, nem egyszerű a meccseket befejezni és Rookie is képes hibázni. Ennek eredménye egy 2-0-s csapatharc a TL javára és az újabb esély a párharc megnyerésére. Nem tartott sokáig az IG hullámvölgye és a következő harc után magabiztosan döntöttek be két Inhibitort, majd nem sokkal később a Liquid Nexusát is.

Győztes: Invictus Gaming

Negyedik meccs

Elkerülte a csúfos kudarcot az IG, azonban továbbra is a Liquid érezhette magát jobb helyzetben. Egyetlen győzelemre a döntőtől Doublelift és CoreJJ ismét megkapta Galiot és Kai'sat, azonban most nem egy Xayah + Rakan érkezett a világbajnoktól, hanem egy Varus + Tahm Kench duó. Xmithite megkapta az egyik ikonikus hősét, Skarnert, Jensen a 2019-es MSI-on elsőként pickelt Luxot, és a csapatok bele is vágtak a következő összecsapásba. Skarner hiába farmolt rosszabbul, mint Rek'sai, az első gyilkosságot így is begyűjtötte Xmithie az alsó ösvényen. A furcsa pickek ellenére nagyon magabiztosan játszott a mérkőzés korai szakaszában a Liquid és a 10. percben simán vezettek sárkányokban, gyilkosságokban és aranyban is. A 14. percig nem durvultak be a játékosok, azonban ahogy beléptek a 15.-be, azonnal elszabadultak az indulatok a déli folyóban, és a csapatharc után a Liquid még jobban ellépett ellenfelétől. Nem dőlt el azonban még semmi, mivel az IG tudta, hogy a legkisebb hiba is megpecsételheti a sorsukat. Arra azonban ők sem számítottak, hogy egy Skarner és egy Lux okozhatja majd a vesztüket, sőt Doublelift is megrázza magát a harmadik meccses kudarc után. 5000 arany előnnyel fordult át az óra a 21. percre, ami azt jelentette, hogy a TL nyugodtan erőltetheti a Baron fightokat a tárgy- és aranyelőny tudatában. A 22. percben behúzta a Baront a TL és három gyilkossággal is gazdagodtak. Elképesztő siker küszöbén táncolt a Liquid, már csak be kellett lépni a sikerhez vezető ajtón. A második Baront is simán behúzták Jensenék és a 29. percben már az első, 30. percben a második Inhibitort is bedöntötték. A 33. percben az IG a saját Nexusáig szorult vissza és próbáltak védekezni ameddig csak tudtak, azonban ez sem volt elég a Liquiddel szemben, akik elsőként jutottak be a 2019-es MSI döntőjébe!

Győztes: Team Liquid 

Holnap 12:00-tól az SKT és a G2 meccsel majd a másik döntős helyért, arról sem érdemes lemaradni!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!