Stewie2K pénzben már megelőzte az európai legendákat

Az amerikai CS:GO túllépett az európai legendákon.

Míg 1.6-ban amerikai, sőt, akár koreai csapatok is domináltak, addig a CS:GO mindig is Európa-centrikus volt. Persze FalleNék feljuttatták a csúcsra a brazil CS:GO-t, de ha a Major versenyeket nézzük, akkor az egyetlen amerikai siker a Cloud9 2018-as bostoni győzelme. Ez viszont pont elég volt ahhoz, hogy például Jacky "Stewie2K" Yip vagy Tarik "tarik" Celik olyan legendás európai játékosokat előzzön meg, mint pasha, GeT_RiGhT vagy NBK-.

Már ami a karrierje során nyert összes pénzdíjat illeti. Persze ehhez az is kellett, hogy rohamtempójú növekedésnek induljon a CS:GO és az e-sport teljes iparága, hiszen pasha vagy GeT_RiGhT aranykorában még a Major győzelem is "csak" 250 ezer dollárt jelentett a csapatoknak.

GeT_RiGhT a 2014-es ESL One: kölni Major győzteseként

Stewie2K ezzel szemben az ELEAGUE Major: Boston megnyerésével közel ekkora összeget vághatott zsebre, és jelen pillanatban több, mint 613 ezer dollárral ő a legtöbbet nyert amerikai játékos, ami azért nem rossz teljesítmény, tekintve, hogy a Major győzelem óta sem sikerült újra hasonló eredményt elérnie. Meglepő, de olyan sztárjátékosok is le vannak maradva Stewie2K mögött, mint s1mple vagy kennyS.
A legtöbb pénznyereménnyel büszkélkedő játékosok százas listáját egyébként teljes egészében a mostani Astralis vezeti. Sorrendben Xyp9x, dupreeh és device foglalja el a dobogót, ami nem meglepő, hiszen ők hárman már bőven az Astralis előtt is szép sikereket értek el. Őket követi gla1ve és Magisk, akik társaikhoz hasonlóan szintén több, mint 1 millió dollárt tehettek már zsebre pusztán nyereményekből. 
Az Astralis viszont egyre inkább megverhetőnek tűnik, főleg miután az ENCE is legyőzte a dánokat a BLAST Pro Series: Madrid döntőjében. A másik nagy kihívójuk pedig egyértelműen az amerikai Team Liquid csapata, akik immáron több, mint egy év után ismét megmutathatnák az amerikai CS:GO erejét, mondjuk a következő Major megnyerésével. 

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!