Hirdetés

Ingyenes lehet az Anthem: kiakadtak a játékosok

EA Access-be érkezhet az Anthem, sőt az sem lehetelten, hogy teljesen ingyenessé váljon az EA - BioWare sikeres, de botrányos játéka.

Hirdetés

EA-hez közelálló forrásokra hivatkozott az MMOG Fails, amikor kijelentette, hogy hamarosan érkezik az EA Access játékai közé az Anthem nem sokkal azután, hogy a szolgáltatás elérhetővé válik PlayStation 4-en. Pletykálják még, hogy továbbra is gondolkozik az EA azon, hogy teljesen ingyenessé teszik a videojátékot, ami az idei év kétség kívül egyik legnagyobb csalódása lett.

Ami biztos, hogy közel 3,7 millió példányban értékesítették teljes áron az Anthemet, ezzel jelentős bevételeket termelt az EA-nek, azonban a mikrotranzakciós vásárlások messze elmaradtak az elvárásoktól. Érthető, hogy a gamerek nem akartak 20 dollárokat költeni Javelin skinekre, miközben kipengettek 60 dollárt a tripla A-s játékért. A BioWare pont a játékosokat, azaz azokat okolja a rosszabb eladási számokért, akikből egyébként ők is élnek. Felrótták továbbá az EA-nek is a későn érkező patcheket, amik kritikusak voltak a játékmenet szempontjából. Tulajdonképpen teljes áron kiadtak egy béta játékot, ami a kritikusok és a játékosok véleménye alapján is katasztrofális döntés volt az EA részéről.

Az EA kijelentette, hogy ha a patchelések és az EA Access sem lendít nagyot a játékosbázison, akkor elképzelhető, hogy teljesen ingyenessé teszik az Anthemet, ami természetesen azokkal szemben nem fair, akik kiadták a közel 20 000 forintot a játékért. A BioWare gőzerővel dolgozik azon, hogy valóban egy jó játék lehessen az Anthemből, igaz a vezető fejlesztőket átcsoportosították, hogy inkább a legújabb Dragon Age részen dolgozzanak. Nagy a fejetlenség az EA és a BioWare háza táján, és aggasztó lehet, hogy nem kommentálták a fentieket. Ez jelentheti azti, hogy a hallgatásuk tulajdonképpen megerősíti a híreszteléseket, vagyis tényleg jöhet az EA Access-be az Anthem, esetleg később a F2P változat.

Érdemes egyelőre a helyén kezelni a pletykákat, de az Anthem körül érezhetően izzik a levegő.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?