TaZ-ék egyik napról a másikra maradtak szervezet nélkül, de mi volt vajon a gond?

TaZ-ék egyik napról a másikra maradtak szervezet nélkül, de mi volt vajon a gond?

Ráadásul a devils.one részben TaZ projektje is volt, mégis félbeszakította az első akadály láttán.

Az ESL Pro League 9. szezonjának kezdetével szinte mindenki biztosra vette, hogy már a Kinguin színeiben is szenvedő, a Virtus.pro veteránja, TaZ vezetésével játszó devils.one-nek nem sok esélye lesz. Legnagyobb meglepetésünkre mégis a lengyel csapat jutott be a csoportkörök második szakaszába, ott viszont már devils.one néven várták az első meccset.

Szinte egyik napról a másikra lett a devils.one csapatából a szervezet nélküli Aristocracy, akik végül nem jutották tovább a döntőbe, pedig a fnatic ellen voltak igazán szép köreik. Na, de mégis mi történt a két csoportkörös szakasz között? A Kinguin után ígéretesen induló devils.one egész szép eredményeket ért lengyel versenyeken, de még korábban a Kinguin színeiben a DreamHack Open Montreal versenyt is megnyerték. 
A szervezet és a csapat szétválása nem csak amiatt volt furcsa, mert egyik napról a másikra történt, hanem azért is mert a VP Major győztes játékosa, a csapat irányítója Wiktor "TaZ" Wojtas tulajdoni részesedéssel is rendelkezett a csapatban. Később a szervezet vezérigazgatója és TaZ is nyilatkozott, amik alapján nagyjából össze lehet rakni a képet, de még így is vannak olyan dolgok amiket senki sem ért az ügy kapcsán. A játékosok és a szervezet egyértelműen azért bontott szerződést, mert a későbbi tárgyalások során nem sikerült megegyezniük a fizetésekről, és a játékosok a szervezet hosszú távú terveit sem fogadták el. Adódik a kérdés, hogy ha TaZ részben tulajdonosa volt a csapatnak, akkor hogyhogy nem tudott a vezetőség hosszú távú terveiről, hogyhogy nem ismerte azok részleteit már a tárgyalások előtt is?
Az viszont a szervezet részéről érthetetlen, hogy miért nem tettek eleget a játékosok azon kérésének, hogy az egész csapat Varsóba költözhessen és használhassa a Kinguin ottani e-sport központját a gyakorlások, bootcampek során. Különösen úgy furcsa ez, hogy a devils.one League of Legends csapatának ez a lehetőség biztosítva van. TaZ energiát, időt és pénzt nem kímélve próbálta felépíteni nem csak a csapatát, de az egész márkát is, hogy végre ismét a csúcson legyen a lengyel CS:GO, az első nézeteltérésnél mégis azonnal feladott mindent.
Hiába a rengeteg interjú mindkét féltől, máig vannak vakfoltok a sztoriban, TaZ például állítja, hogy ő maga sosem volt részvényese a csapatnak. A devils.one CS:GO ágazata így megszűnt, TaZ-ék pedig szervezet nélkül játszanak jelenleg is Aristocracy név alatt, a teljesítményüket nézve valószínűleg könnyen találnak maguknak új szervezetet, de ha a devils.one-nál a pénz volt a gond, akkor ez minden bizonnyal gond lesz majd máshol is, hiszen aligha van most olyan lengyel szervezet, aki nem csak, hogy felkarolná a játékosokat, de még a pletykák szerinti, a devils.one-nál kért, havi 8 ezer dolláros fizetést is megadná nekik.

MOND EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!