Meddig juthat el a mousesports karrigan vezetésével?

Ideje lenne végre egy igazán erős mousesports csapatot látnunk.

Gyakorlatilag a CS:GO kezdete óta ismerjük az éppen aktuális mousesports csapatot, számos Majort is megjártak már, de azt az egy bizonyos szintet sosem tudták megugrani. Rengeteg ilyen csapat van, például a HellRaisers is, akik felkarolják a legnagyobb fiatal tehetségeket, de aztán nem tudnak igazán komoly eredményt elérni, így a játékosok tovább állnak kecsegtetőbb lehetőségek felé.

Ilyen játékos volt például NiKo is, aki miután tisztán látszott, hogy nem tud kibontakozni a mouz-ban, elfogadta a FaZe ajánlatát. Tavaly nagyon úgy tűnt, hogy végre egy igazán erős csapatot rakott össze a mouz, hiszen a ropz-STYKO-chrisJ-oskar-suNny ötös szépen hozta az eredményeket. Bár LAN győzelmekben nem bővelkedtek, a legtöbbször a top 5 között végeztek és gyakran álltak dobogót érő pozíción is. Én máig ezt tartom a legerősebb mousesports felállásnak, de aztán a FACEIT Majorön elért 15-16. hely akkor pofon volt a srácoknak, hogy beindult a forgatás, ami a csapat szinte teljes széteséséhez vezetett.
Az "új" csapat viszont egész ígéretesnek tűnik, de vajon meddig juthat el ez a felállás? A hétvégi DreamHack Open Tours megnyerése remek kezdet, de a júniusban induló EPL döntő vagy az azt követő ESL One: Köln már sokkal nagyobb falat lesz. Ha azonban itt is sikerül bizonyítaniuk, akkor könnyedén újra a világ 5 legjobb csapata között lehetnek majd. Ehhez viszont fejlődnie kell még a csapatnak, ami hatalmas kockázatot vállalt azzal, hogy egy olyan játékos helyére, mint például suNny, a fiatal frozen-t ültette.
Érdemes azonban nem csak a DH győzelmet, hanem a felállás eddigi összes meccsét megtekinteni, így már sokkal tisztább képet kapunk a mouz jelenlegi helyzetéről illetve fejlődésükről.  Az EPL csoportjukat gyönyörűen nyerték meg, különösen a North ellen domináltak, hiszen két pálya alatt mindössze kilenc kört sikerült nyernie a dánoknak. Ez már mindenképpen nagy előrelépés volt az ezt megelőző szoros fnatic elleni győzelemhez és a Vitality-tól elszenvedett vereséghez képest. Véleményem szerint a legnagyobb kérdés a csapat körül az nem is a fiatalok, sokkal inkább karrigan teljesítménye.
Kétségtelen, hogy egy remek irányítót ismerhetünk a személyében, de vajon képes lesz-e most túllépnie saját magán és nem csak összerázni a játékosokat, de meg is tartani azok és a teljes csapat teljesítményét? Az Astralis-nál és a FaZe-nél eltöltött idején is láttuk, hogy remekül össze tudja fogni a csapatot, csak éppen saját magát nem. Borzasztóan ingadozó karrigan teljesítménye, ami miatt a FaZe sztárcsapatából is kikerült, hiszen saját elmondása szerint sem volt már képes ellátni irányítói feladatait. Ha valakit ezt ellensúlyozni tudta volna, akkor az a mouz korábbi edzője, Sergey "lmbt" Bezhanov lett volna, de ő már a HellRaisers csapatát erősíti. Az elmúlt hetek alapján viszont azt látni, hogy elképesztő drukk és bizonyítási vágy ég karrigan-ben, aminek segítségével remekül terelgetheti majd csapatát a legjobb 5 és a StarLadder Major irányába.

Mit gondoltok, lesz annyira erős a jelenlegi mousesports, mint amilyen a 2018 első felében játszó csapat volt?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!