Szélsőséges szerb katonai csoport támogatójának nézték a Valiance játékosát

Szélsőséges szerb katonai csoport támogatójának nézték a Valiance játékosát

HuNter mindenkit helyretett, hogy legközelebb gondolkodjanak az emberek mielőtt bármivel megvádolnak valakit.

Az új felállású mousesports megszerezte első trófeáját, miután megnyerték a DreamHack Open Tours versenyét a Valiance csapatával szemben. Velük azért nem minden nap találkozhattok a legnagyobb versenyeken, pedig egy roppant ígéretes csapat, akik rendszeresen meg tudnak villanni egy-egy versenyen, de az igazán nagy áttörést még nem érték el. Talán majd pár hét múlva, hiszen ők automatikusan meghívást kaptak a StarLadder Major európai zárt selejtezőjébe.

Ugyanakkor most Toursban például a G2 csapatát is pakolásra kényszerítették, ami koránt sem lebecsülendő teljesítmény. A csapat egyik legtehetségesebb játékosa kétségkívül a bosnyák Nemanja "huNter" Kovač, aki nem csak név, de vér szerint is rokona a FaZe Clan NiKo-jának. A verseny utolsó napjai alatt mindenki róla beszélt, de koránt sem olyan témában, amit huNter jó szívvel fogadott volna. Redditen jelent meg egy kép, amin az látható, hogy míg társainak karján az országuk zászlója található, addig huNter karján egy halálfejes embléma van.

Ahogy az lenni szokott, sokan gondolkodás nélkül rávágták mi az. Állításuk szerint a huNter karján látható halálfejes zászló egy a második világháború idején alakult, de még a nem túl távoli múltban is aktív, szélsőséges, irreguláris szerb katonai csoport zászlója, akik valamilyen szinten ma is hirdetik iszlám ellenes nézeteiket. A 40'-es években etnikai tisztogatásokat végzett, Jugoszlávia felbomlása után pedig a szerbek által lakott Bosznia-hercegovinai területek Szerbiához való csatolásáért harcoló szabadcsapatok, a csetnik zászlója valóban hasonló, de ilyen alapon akár kalóznak is kikiálthatták volna huNter-t.
Maga a csetnik szó egyébként általánosságban is negatív jelző, amit a szerbek erőszeretettel használnak különböző tárgyakra, akár személyekre is. De ami persze igazán sértő, hogy a közösség egy nagy része azonnal a szélsőséges politikai és háborús törekvéseiről híres csoport tagjának nézte a részben szerb származású játékost, pedig a magyarázat huNter mezére felettébb egyszerű.

"Mi a ..., milyen hülyeségeket írnak rólam ezek az idióták? Ez az első Valiance mezünk volt mindannyiunknak, semmi köze bármilyen zászlóhoz vagy jelképhez, nem vagyok nacionalista. Azért használom ezt a mezt, mert nincs olyanom, amin a bosnyák zászló lenne. Bosznia-Hercegovinát és Szerbiát egy is ugyanúgy szeretem"

Senki sem venné jó néven, ha bárki egy szélsőséges szervezet tagjai közé sorolná őt, pusztán tudatlansága miatt. A Valiance meze valóban ilyen volt még tavaly is, tehát csak egy dizájn elemről beszélünk. Úgy tűnik nem köthető semmilyen konkrétumhoz. 

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!