10 mód, ahogy fejlesztheted önmagad a játékon kívül!

Ezekkel a kevésbé közismert technikákkal te is jobbá teheted játékbeli teljesítményed. Megmutatjuk hogyan!

Gyorsabb reakcióidő? Nagyobb látótér? Mindenki alkalmazza, de te még nem próbáltad soha, vagy nem értetted, hogy hogyan csinálják? Most megtudhatod, hogy mi a titok. 10 tippet gyűjtöttünk össze nektek, ami segíthet fejlődni és jobbá válni a játékban.
02

1. Kapcsold ki a "rámutatás pontosságának javítását"

Gyakran elfelejtjük, de az egér az egyik legfontosabb eszköze, karakterünk irányításának. Az FPS-ekkel gyakran játszók már jól ismerhetik az egerük optimalizálásának minden trükkjét, de a MOBA játékok szerelmesei, jóllehet kevesebb időt töltöttek ennek beállításának tökélyre csiszolásával. Ha csak egy dolgot állítotok is az egereteken, ezt biztos érdemes kipróbálni. Az egérmutató beállításai menüpont alatt található: A rámutatás pontosságának javítása lehetőséget kapcsold ki!

Ez ugyanis azt teszi, hogy ha hirtelen rántod el az egered, akkor gyorsabban fog reagálni, és nagyobb távolságra viszi magát a kurzort a képernyőn. Ez teljességgel ellehetetleníti az izommemória számára, hogy hozzászokjon egy bizonyos rendszerhez és ezáltal kattintásaink pontosságát is rontja.

2. Túl nagyok az ikonjaid

A játék alapbeállítása rendkívül nagy ikonokat használ. Ami azért baj, mert szűkíti a játékos látóterét, ezzel rontja a tájékozódó képességét és észlelésének gyorsaságát. Ezt az indokolatlanul nagy felületet érdemes kisebbre venni, hogy nagyobb rálátásunk legyen a játék menetére és jobb reakcióidőhöz juthassunk ezáltal. A felhasználófelület lekicsinyítése mellet a minimap eredeti méretének meghagyása célszerű, mivel a többi játékos elhelyezkedéséről itt kapunk elsősorban információt, ami kulcsfontosságú információ az egész meccs alatt.

Mivel a játékot jó eséllyel már kívül-belül ismerjük, valamint a tárgyak működését is, nem valószínű, hogy meccs közben nekiállunk kisregényeket olvasni róluk, így elég ha az ikonokat kisebben látjuk, ahogy a képességeket is, cserébe sokkal többet fogunk látni a tényleges pályából.

3. Teszteld a pinged ranked meccsek előtt

A túl magas ping az online játékok mumusa. Ez a valószínűleg sokatok által ismert laggolás oka is. Érdemes ellenőrizni fontosabb meccsek előtt, hogy elég alacsony e ahhoz, hogy sima játékmenetünk legyen. Érdemes kipróbálni a speedtest.net honlapját, ahol nyomon követhetitek az éppen aktuális pingetek.

4. Fejleszd a reakcióidődet

Egy nagyon hasznos reakcióidőt mérő alkalmazás a humanbenchmark. Ez egy egyszerű játék, mely során a program méri a a reakcióid gyorsaságát. Ha 200 és 260ms közötti értéket érsz el, az már jónak számít. A profi játékosok és atléták ideje nagyjából 130 és 150 között van. Jó módja ez annak, hogy teszteld és fejleszd a reakciós képességeid.

5. Kapcsold be a mana költség jelzőket

Érdemes lehet bekapcsolni a képességek mana költségének jelzőit. Így nem kell pusztán az emlékezőkészségünkre hagyatkozni, hanem csak rá kell pillantanunk a képességeinken megjelenő fehér számokra. Így még több időtök lesz a fontosabb dolgokra való koncentrálásra. Ez főleg kombók megtervezésénél lehet fontos, mert lehet, hogy kitaláljuk mit akarunk csinálni, -de ha a befejező képességre már pont nem jut erőforrásunk, az eléggé ciki.

6. Shift + Jobb klikk, A + bal Klikk helyett

Sok ADC játékos számára ismerős lehet ez a technika. Ez azt a célt szolgálja, hogy folyamatos mozgás közben is biztonságosan tudjon a lövész alaptámadásokkal támadni, anélkül hogy egy rossz kattintás miatt egyenesen az ellenség sorai között találná magát. Az első interneten is megtalálható tippek A + bal klikk használatát fogja javasolni, azonban a Shift + jobb klikk használatával is ugyan ezt az eredményt érhetitek el és talán egy kicsit könnyebb lesz eleinte kivitelezni.

7. Kapcsold ki a zenét

Valószínűleg sokan szerettek játék közben valami pörgős, hangulatba hozó zenét hallgatni. Ez jól is van így, csak hogy az agyunk gyorsabban reagál a hangokra, mint a vizuális hatásokra. Ez azt jelent, hogy ha látsz egy éppen kilőtt képességet és csak akkor kezdesz el mozdulni csak amikor már látod, lassabb lesz a reakciód annál, mint ha már akkor elindultál volna amikor meghallottad a képesség hangját. Tudni, hogy mikor érkezik egy képesség, fele egy csatának. Nagy segítségetekre lehet, a gyorsabb dodge-olásokhoz.

8. Állítsd magasra a LOL prioritását

A gépünk számos alkalmazást futtat egyszerre, ez visszavetheti a League működését. (CTRL + Shift + ESC) gombkombináció lenyomásával behozhatjuk a feladatkezelő felületét, ahol magasra állíthatjuk a LOL prioritását. Ez azt eredményezi, hogy a gép a feladatok kezelése során a LOL-t előnyben fogja részesíteni és hamarabb végzi el a kiadott utasításokat.

9. Állítsd a játékot borderless módba

Gyakran előfordulhat, hogy rosszkor rossz helyen nyomjuk meg véletlenül az ALT + TAB-ot és teljesen tálcára rakjuk a LOL-t, míg a csapatunk esetleg csúfosan elveszt egy csatát, vagy épp az egész meccset is. Vagy akár egy kéretlen Windows üzenet is tálcára rakhatja a játékot semmi perc alatt. Hogy ez veletek véletlenül se történhessen meg, állítsátok a játék videó beállításait, teljes képernyőről borderless windowra. 

10. Ne játssz álmosan

Ha álmos vagy, nem tudsz olyan jól tejesíteni a játékban: ez tény. Épp ezért nem érdemes ilyenkor tovább erőltetni. Ha nem tudod a maximumodat nyújtani az gyakran vezethet vereségez, ami csak rossz érzést fog eredményezni. Tehát, ha érzed hogy fáradt vagy, hagyd a ranked meccseket és inkább aludd ki magad, hogy másnap 100%-on tudj pörögni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.