Hirdetés

A 2019-es MSI egy jobb verziója a Trónok Harcának

Koni | 19/05/25 09:24
Cikk mentése

Elhoztuk nektek azon hasonlóságokat, amik megtalálhatók az MSI csapatok és a Trónok harca karakterei között.

Hirdetés

Május 19 egy tökéletes nap volt a dráma kedvelők számára. Reggel egy hatalmas fináléval ért véget a 2019-es MSI, ahol a G2 Esports diadalmaskodott, ezek után este jött a várva várt Trónok Harcának utolsó része.

Az MSI-ban és a Trónok harcában több közös van, mint sem csak az időzítés. Mind a kettő érdekes véget ért, habár a közösségi média reakciójából ítélve, a Riot produkciója sokkal sikeresebb lett, no meg mindkettő tartalmazott sárkányokat. Még az MSI-on szereplő csapatoknak is szinte tökéletes hasonmásai voltak a Trónok Harca univerzumában.

Valóban rengeteg hasonlóság van az MSI csapatok és a Trónok Harca karakterei között, amiket most fel is sorolunk nektek. Egyértelműen spoiler lesz az elkövetkező sorokban mind az MSI végkimeneteléről, mind a Trónok Harca befejezéséről. Mindenki saját felelősségre olvassa tovább, ha még nem látta volna valamelyiket.

Invictus Gaming = Éjkirály

Rögtön a kedvencekkel kezdenénk, akik nem mások, mint az IG és az Éjkirály. Az IG kinézetei leginkább egy fehér-fekete bukott angyal témáját követik. Ez tökéletesen jellemzi az Éjkirályt és a másokból álló seregét. Mindkettő nagy kedvenc volt az emberek számára – az IG védte a világbajnoki címét, valamint egy domináló teljesítményt produkáltak az LPL-ben, az első alkalom, amikor nyertek. Az MSI csoportköreiben 9-1 lett a végeredmény számukra, és az egyetlen vereség is az SKT csapata ellen volt. Az Éjkirály is legyőzhetetlen kellett volna hogy legyen, vagy legalábbis bitang erősnek kellett volna látszania. Volt egy sárkánya, egy élőhalottakból álló serege és végtelen erőforrás – ha bármikor is bajban lett volna katonák terén, akkor egyszerűen csak csinál még többet halottakból. De sajnos az IG és az Éjkirály is stratégiai hiányosságokban szenvedett. Mind a verseny, valamint a sorozat is jobban járt, hogy vesztettek. Egy IG uralkodás érdekes lehetett volna, de a világbajnokságra való várakozás nagyobb, mint valaha mert így már bárki esélyes a győzelemre. A Trónok harcát nézve pedig rájövünk, hogy nem sok értelme lett volna, ha az Éjkirály nyer végül. A sorozat rajongói hálásak lehetnek az íróknak, hogy ennyit legalább ők is érzékeltek.

Team Liquid = Arya Stark

A sorban következők okozták a legnagyobb felfordulást. A Liquid a semmiből előtörve verte meg az IG-t, és Arya Stark valószínűleg az utolsó ember volt, akire az Éjkirály számított volna, hogy megöli. Mind a kettő hasznát vette a relatív anonim hírnevének. Az IG elmondta, hogy egyáltalán nem úgy voltak felkészülve a Liquidre, ahogyan kellett volna. Hasonlóan Arya Stark, aki a sorozatban végig árnyékként jelent meg mindenhol, és egyszerre volt mindenki és senki. De végül mind a két csapat megmutatta, hogy kik is ők valójában. A Liquid végre megmutatta mire is képesek. Aryanak pedig nem volt szüksége egy maszkra, hogy végrehajtsa a gyilkosságot. Valódi énjük volt jelen győzelmük során.

SK Telecom T1 = Daenerys Targaryen

Az SKT és Dany is részese lehetett a kedvencek hírnevének. A 2018-as MSI óta, Korea csak másodlagos volt Kínához képest, és amilyen domináns volt az IG a Liquid széria óta, nem vártunk mást ebben az évben sem. Hasonlóan, Daenerys végigmenetelt a Westerosba vezető úton, de a Winterfellben nyert csata volt igazán meghatározó számára. Ezzel bebizonyította az összes embernek, hogy valóban neki kell lennie a királynőnek. Természetesen semmi nem úgy történt, mint ahogyan annak kellet volna. Az SKT csúfos vereséget szenvedett a G2 ellen stratégiai és draft szempontból. Dany megszállottan le akarta rombolni Királyvárat, ami bebizonyította a körülötte levő embereknek, hogy nem alkalmas az uralkodásra. Mind a kettő hősök által lett legyőzve. Az SKT tudta, hogy jön a G2, de nem igazán realizálták igazi fenyegetésüket. Dany pedig sokkal bölcsebb lehetett volna azzal, hogy bebizonyítja azt Jon Snownak, hogy aggodalomra semmi oka. De sajnos, akiben a legjobban megbízott, aki nem mást, mint Missandei, már nem volt ott, hogy tanácsot adhasson neki. Mind a kettő tragikus figura, de az SKT legalább folytathatja a harcot a továbbiakban.

Phong Vũ Buffalo = Sansa Stark

Mielőtt továbbhaladnánk, meg kell említenünk, hogy hálás mindenki azon csapatok és karakterek miatt, akik színessé tették a versenyt és a sorozatot is. Phong Vũ Buffalo hazai pályán volt végig Vietnámban. És mindemellett itt van Sansa Stark, aki valószínűleg mindvégig uralkodásra volt teremtve. Az ironikus az egészben pedig az, hogy az egyetlen csapat, ami megállíthatta volna a G2-t az a Phong Vũ volt. Majdnem legyőzték az Invictus Gaminget is. Jók voltak, szórakoztatóak, de sajnos ahhoz nem elég jók, hogy megnyerjenek mindent. Mind a kettő a saját birodalmuk királyai, akárhogy is, Sansa végül a teljesen független Észak királynője lett.

Flash Wolves = Sandor „The Hound” Clegane

Se a Flash Wolvesnak, sem Cleganenek nem volt soha esélye kibontakozni igazán. A Flash Wolves rengeteg vereséggel zárta az előző LPL szezont, és Hound arcát is leégette a saját testvére. Nem túl jó kezdés egyik fél számára sem. De mind a kettő felülkerekedett hiányosságain, és mutattak nekünk pár szép jelenetet. Hound soha nem győzte le igazán testvérét – együtt haltak meg, amikor a mélybe zuhantak. A Flash Wolvesnak pedig nem igazán volt alkalma bizonyítani az MSI-on. De megvolt mind a kettőjüknek a szép pillanataik és nem lenne kerek a történet egyikőjük nélkül sem.

G2 Esports = Jon Snow

A nap végén pedig, a G2 volt a jogos király az MSI-on. Még ha végül nem is az IG ellen játszottak, hanem a Liquid ellen, egy fantasztikus szériát láthattunk volna. Viszont azon sem lepődtünk volna meg, ha az IG ellen is győzedelmeskednek. Jon Snow volt mindvégig az a személy, aki a legjobban megérdemelte volna a trónra kerülést. A dolgok nem teljesen úgy alakultak számára, ahogy kellett volna – megtette azt, amire senki nem volt képes, megölte Danyt, persze ezzel elnyerve méltó büntetését is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?