8,5 milliárd forintos beruházás után az OpTic-ot is megvenné az Immortals!

8,5 milliárd forintos beruházás után az OpTic-ot is megvenné az Immortals!

A Fnatic-kal egy időben az Immortals is kereste a befektetőket és bőven talált is.

Valószínűleg a PGL Major döntősét, a nagy reményekkel induló brazil Immortals volt csapatát nem kell sok mindenkinek bemutatnom. Aki viszont csak a CS:GO-t követi az valószínűleg nem tudja, hogy 2016 körül az Immortals-nak volt Észak-Amerika egyik legerősebb League of Legends csapata is, sőt, még Overwatch csapatuk is volt. 2017 óta így nem aktívak LoL-ban, míg az Overwatch-ban a Los Angeles Valiant név alatt futottak.

Az Immortals - aki egyébként tulajdonosa az MIBR márkának is - új befektetéseket követően részben új névvel, de új vezetőséggel és új lehetőséggel indul majd el újra az e-sport piacán. Ezentúl Immortals Gaming Club néven ismerhetjük majd őket, és minden bizonnyal újfent CS:GO, LoL és Overwatch csapatokat fog működtetni. A 30 millió dollár segítségével a híres brazil Gaming Clubot is megvették, ami Dél-Amerikában pont úgy működik, mint Európában az ESEA és a FACEIT. Az eddigi CEO és egyben alapító tag, Noah Whinston elköszön a szervezettől, az új vezérigazgatót még nem ismerjük.

"Noah továbbra is tulajdonos a cégben, de nincs már közvetlen munkaviszonyban velünk. Az e-sport kemény üzlet, a cégünk pedig immáron jó pár éve képviselteti magát az ágazatban. (...) Nincs már minden nap az irodában, de továbbra is fontos részvényesünk." - mondta Ari Segal, az Immortals elnöke.

Amit mi egyszerű szurkolók jobban észrevehetünk majd, az az, hogy számos meglévő és több új befektetőnek hála mintegy 30 millió dolláros keretet kapott a szervezet, amit minden bizonnyal a már jó pár hónapja eladásra váró Infinite Esports & Entertainment vállalat megvásárlására fordítanak majd. Bár a vállalat eredetileg 150 millióért lett meghirdetve, a 30 milliós ajánlattal viszont könnyen lehet, hogy az Immortals-nál landol majd a cég, ami többek között az OpTic Gaming jogait is birtokolja, nem csak CS:GO-ban, de LoL-ban és Overwatch-ban is.

CS:GO rajongóknak a fent látható Tweet is fontos lehet, hiszen az MIBR irányítója, FalleN, még erőteljesebben szállt be az üzletbe, mivel a Gamers Club-ot eddig is támogatta, de így, hogy az anyacég megkaparintotta a GC-t, jóval több dolga lehet FalleN-ek is a játék mellett. Az Immortals így több, mint két év után térhet vissza a profi LoL versenyekre és megszerezhet egy újabb OWL spotot is.

Ha végül tényleg nyélbe ütik az üzletet, akkor az Immortals kezében hirtelen egy hatalmas branddel bíró CS:GO csapat, egy LCS és két OWL spot fut majd össze. A fent említett szabályzat miatt az egyik OWL spotot viszont el kell adják majd. Azt még nem tudjuk, hogy kinek, mint ahogy azt sem, hogy melyik csapattól búcsúznak majd, de ez a befektetés nagyon kifizetendő lehet majd számukra, mivel így két év után újra betörnek a LoL piacára is. 

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!