Hirdetés

AMD Radeon RX 3080 XT "Navi": 50 ezerrel olcsóbb RTX 2070 lehet

Friss pletykák szivárogtak ki a legújabb AMD Radeon Navi kártyáról, az RX 3080 XT-ről!

Hirdetés

Azt biztosan tudjuk, hogy már idén érkezhet az AMD videokártyáinak legújabb családja, amiket Navi néven találunk majd meg a boltokban. A processzorok piacán már sikerült az AMD-nek maradandót alkotnia a Ryzen szériával, most hasonlóra készülnek a videokártyák között is. A Radeon VII ugyan nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, azonban a legújabb AMD Radeon RX 3080 XT "Navi" megdöntheti az RTX-ek uralmát a felső kategóriában. Jelenleg aki maximális teljesítményre vágyik, annak csak az NVIDIA kártyái jelenteik a jó alternatívát. A Vega 64-nél erősebb, újabb és jobban árazottak az RTX 2070-ek, az RTX 2080 és 2080 Ti-nek jelenleg nincs ellenfele. Mit tudhat az AMD Radeon RX 3080 XT "Navi", ami azonnal felboríthatja a piacot?

Ha hihetünk a frissen kiszivárgott pletykáknak, akkor az RX 3080 XT 8 GB GDDR6-os memóriát kaphat 256 bites memória busz szélességgel. A GPU-ban 56 számítási egységet találunk, amik már a gyorsabb "Navi" architektúrára (3584 stream processzor)  épülnek. A forrás szerint a teljesítményben az RTX 2070-nel veheti majd fel a versenyt a Radeon legújabb kártyája, de mindezt az erőt sokkal alacsonyabb árra lőtték be az AMD-nél. Amíg az RTX 2070 500 dolláros árról indul (160000 forint), addig az RX 3080 XT 330 dolláros (110000 forintos) indulóárral kerülhet a boltokba. Ha sikerül ezt az óriási árcsökkentést végigvinnie az AMD-nek a felső-közép / felső kategóriában, akkor az NVIDIA-nak kötelező lesz reagálnia. A legnagyobb NVIDIA rajongók is elgondolkodhatnak, hogy a gépújításnál mire van szükségük: RTX 2070 teljesítményre teljes áron, vagy ugyanerre az erőforrásra, csak kétharmados árért. 

Az E3-ig nem szabad semmilyen információt sem készpénznek venni, mivel a Radeon VII-et is eredetileg az RTX 2080 ellenfelének tervezték és végül ebből nem sok valósult meg. Bizakodni azonban érdemes, mert a jelenlegi grafikus kártya árak nagyon elszálltak, amivel rengeteg potenciális gamer kiszorult a legújabb játékok világából.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?