HLTV ranglista top 50 - Kik állnak közvetlenül a legjobb 30 mögött?

HLTV ranglista top 50 - Kik állnak közvetlenül a legjobb 30 mögött?

A top 30-ról már többször szó volt, de kik jönnek rögtön utánuk?

A kedvenc kompetitív versenyjátékunk életében aktívan résztvevő a HLTV, a világ CS:GO híreinek és statisztikáinak központi portálja. A portálon hétről hétre megjelenik a világranglista is, amely megannyi csapat közül a TOP30 alakulását adja hírül a nagyközönségnek.


A listát böngészve arra gondoltam, hogy milyen büszke is lenne a kis nemzetünk CS:GO és e-sport közössége, milyen erőt, motivációt adhatna, ha a TOP30-ban ott szerelne egy ízig-vérig magyar ötös. Ha egy lapon lehetne említeni hazánk fiait a legnagyobb sztárokkal, akkor az az egész hazai e-sport életet is kedvezően befolyásolná. Amíg ezen elmélkedtem, az jutott eszembe, hogy az igazi TOP csapatok után vajon milyen gárdák következnek a sorban? Milyen csapatokat kellene beérni ahhoz, hogy megközelítsük ezt az elit 30-as listát? A 40., vagy az 50. csapat is már komoly erőt képviselhet, ehhez vélhetően előbb-utóbb őket is utol kellene érni.


Ezen a gondolattól vezérelve kezdtem neki a keresésnek, hogy megtudjam, kikből is áll a világ TOP50 CS:GO csapata. A HLTV által közölt lista elején vannak ugye a legnagyobbak, a TOP10-15 csapat közé ritkán keveredik új gárda. Persze említhetjük az finneket, vagy a franciákat, azonban az ENCE több mint egy év alatt, a Vitality pedig fél év alatt jutott el a mostani helyezésig. Mindezt úgy, hogy NBK csapata egy IEM Chicago Qualifier meghívással indított. Egyszóval ebből a szemszögből az igazi mozgolódás a mezőny vége felé van, kevesebb a pontkülönbség. A TOP30 csapatot tehát ismerjük, jöjjön a jelenlegi sereghajtó 31-50 helyezett.

A mostani 30. helyezett az orosz Spirit, így az utolsó (30.) helyért házon belül folyik a verseny. Ráadásul a forZe és a Spirit is 61 ponttal rendelkezik. A 32-33 helyezett nem is akkora meglepetés, hiszen a németek és a TAZ vezette Aristocracy (ex-Kinguin és devils.one) is ismerős volt már a TOP30-ban. Mixwell csapata, a 34. Movistar Riders viszont már mélyről kapaszkodott fel, hátrányuk mindössze 2 pont a Spirithez képest, így 31-34 csapat bármelyike felkerülhet a „főtáblára”.
A Tyloo és a Luminosity is sokáig volt a TOP30 tagja, a Teles ikrekkel, steellel és boltzal felálló brazil csapatban bármikor meg lehet újra az elit klub, hiszen skillben és tapasztalatban nincs hiány. Ugyan ez elmondható a március végén megalakuló, Ex6TenZ és a 1tap-király ScreaM fémlejezte GamerLegion ötösére. Ehhez társul, hogy a GamerLegion és a Sprout már biztos résztvevője a StarLadder Minor zárt kvalifikációs versenyének.A 41-50 helyezéseket birtokló csapatok közül van 2 brazil, 2 svéd team is, valamint ebben a listában is találunk ismerős játékosokat bőven. Az előző 10-es listánál is, és itt is csak négy csapatnál látható, hogy még nem volt tagja a TOP30-as névsornak. Viszont azoknál, akinél pedig megvolt az élmezőny, csak pár hétig sikerült azt megtartani.


Érdekes a Winstrike helyzete, mégpedig a nemrég ide igazoló Edward miatt. Az abszolút topligás Na’Vi-ból egy 48. helyezett csapatba kerülni nem igazán előre lépés. Ugyan bondik és Kvik is a csapat tagja, utóbbi a QBF-el, előbbi pedig a HR-el volt Major Legenda, de lényegesen kevesebb potenciállal rendelkeznek, mint riválisuk. Persze a csere hátterét nem ismerjük, de nem kizárt, hogy a korábbi HR edző Jontha összerak majd egy ütőképes alakulatot belőlük. Az 50. Ancient csapatát emelném még ki, ahol drakent, disco doplant és freddiebet nem kell senkinek bemutatni, nekik a júniusi DreamHack Open Summer lesz a kiugrási lehetőség.


A fenti 20 csapatból egyébként 7 gárda is az ESEA MDL-ben érdekelt, így könnyen előfordulhat az előre lépés, és nem mellesleg lehetőségük van az igazán TOP csapatokkal is megküzdeni, mint pl. a Vitality vagy a Valiance. Végül talán csak egy csapat hiányzik igazán ebből az impozáns névsorból, mégpedig a Virtus.pro. Jelenleg az 55. helyen állnak, a Lengyel mezőnyből az AGO, az Aristocracy és az x-kom is megelőzi őket. Bízom benne, hogy a sok csere után snax, MICHU és snatchie végre megtalálja a megfelelő felállást, bár egyelőre nem tűnik úgy.

Tehát látható, hogy még ebben az 50-es listában (és azon túl is) is komoly ellenfelekkel szemben találhatja magát az ide tévedő csapat. Fel kell kötnie annak a gatyát, aki a TOP50-be akar kerülni, de a jó hír az, hogy ez nem lehetetlen! Akár az ENCE-t, vagy akár Movistar Riderst nézzük, kitartással és munkával el lehet jutni bárhová.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!