Nagyon biztatóak az első eredmények az AMD Ryzen 5 3600-as processzorról

Nagyon biztatóak az első eredmények az AMD Ryzen 5 3600-as processzorról

A Computexen leplezte le az AMD a legújabb Ryzen generációt. Itt vannak az első benchmark eredmények!

Óriási hype övezte az AMD 2019-es Computex bemutatóját, ugyanis végre részleteket tudtunk meg a Ryzen processzorok következő második generációjáról.

A belépőkategóriás AMD Ryzen 5 3600-ról már néhány benchmark eredmény is kikerült a netre, amik alapján lehet bizakodni. A Userbenchmarkon fellelhető számok alapján a Ryzen 7 2700X-nél és az Intel I7-8700-as processzoránál is többre lehet képes a hat magos, tizenkét szálas, 200 dolláros induló árral érkező alkatrész.

Fenntartásokkal érdemes kezelni ezeket a kecsegtető eredményeket, ugyanis mindössze két felhasználói benchmark átlaga alapján született ez az előkelő, 28. helyezés. A Geekbench is megosztott néhány tesztet, amik már sokkal hihetőbb számokat mutatnak. Ezek alapján a Ryzen 5 3600 nagyjából a mostani Ryzen 5 2600-as szintjét könnyedén megugorhatja majd és felveheti a versenyt az Intel I5-9400F-fel egymagos teljesítményben, miközben a több magos mérésekben könnyedén lehagyja az Intel prociját.

Egyelőre pontosabb adatokkal nem tud még senki előhozakodni, ugyanis a Zen 2-es Ryzenekre még várni kell több, mint egy hónapot. Július 7. lesz a hivatalos megjelenési dátum, amikortól érdemes elgondolkodni a gépújításon azoknak, akik kivártak a legújabb és leggyorsabb AMD processzorok piacra dobásáig. Minden fenti eredményt pletykaként kell még kezelni, de július elején várhatóan már valós számokkal is találkozhatunk. Egyelőre bízni kell abban, hogy nem csökkennek majd le drasztikusan a fenti benchmark eredmények, miközben az AMD is tartani fogja magát ahhoz, hogy a 200 dolláros áron kezdi meg az értékesítését a Ryzen 5 3600-nak.

Ti várjátok már az új Ryzen szériát?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!