"Gratulálunk a Liquidnek!" - Zonic elmagyarázta mit, miért tett az Astralis

Az Astralis edzője mesél nekünk, miért is tartanak ekkora szünetet.

A tegnapi nap folyamán a Team Liquid több mint 400 nap után taszította le a trónról az Astralist. Zonic a dánok edzője írt egy facebook bejegyzést, valószínűleg a sok-sok értetlenkedő miatt, illetve pár támadó miatt is. Sok ember nem érti, miért is adták át a Liquid-nek az #1 helyet HLTV-n, illetve egy másik csoport támadja őket, amiért a Blast versenyekre elmennek, miközben másokat kihagynak.

Először is, zonic elmeséli nekünk, hogy bizony sok dolog vezet ahhoz, hogy egy versenyen indulnak-e vagy nem. Számít a játékosok aktuális állapota, számít a játékosok az adott versenyhez fűzött személyes viszonya, a verseny elhelyezkedése. Az ESL One Cologne miatt például kihagynak egy Blast-ot.

Megemlíti szintén, hogy a Blast-okra bizony azért is mennek, mert természetes kötődés áll fenn, hiszen a RFRSH szervezi őket, akiknek ők is a részük. Ez mindenki számára egyértelmű volt úgy vélem, de soha senki nem mondta ki a csapatból.

A szünet pedig, azért fontos, hogy a játékosok teljes fizikai és mentális egészségét megőrizzék, történt már baj korábban is, méghozzá nem is kicsi, egyszer elvesztették device-t egy időre. A céljuk pedig nem a minél tovább tartó HLTV elsőség, hanem minél több fontos verseny megnyerése. A szünet nagyban segíti a játékosaikat, hogy ne égjenek ki, amit gyakran látunk itt CS:GO-ban. Ha nem is pont a szögre akasztott egeret, de nagyon komoly visszaeséseket látunk csapatoknál és játékosoknál egyaránt, aminek könnyen lehet ez az oka.

A nyilatkozat végén pedig gratulál a Liquid-nek, hogy ilyen simán sikerül menetelniük és megszerezniük a HLTV #1 spotot, és, hogy hasonló ötletek mentén szervezik a játékukat sikeresen, mint ahogyan ők is csinálták.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!