Ezúttal a HoP eSport volt a legeredményesebb hazai csapat a chicagói selejtezőn

Ezúttal a HoP eSport volt a legeredményesebb hazai csapat a chicagói selejtezőn

Ezúttal az idei IEM Chicago volt a tét.

Öröm azt látni, hogy végre felpezsdült kicsit a magyar CS:GO is, a már évek óta ismert arcok most komoly háttérrel rendelkező csapatok színeiben köszönnek vissza, és szerencsére mérkőzés is akad bőven, ahol a hazai csapatoknak szurkolhatunk. Pár napja az MNEB győztes Salamander Gaming ment nagyot, az ESL One: New York zárt selejtezőjében a legjobb 4 közé lőtték be magukat.

Tegnap szintén egy kvalifikáción, a GG.Bet Chicago Invitational nyílt selejtezőjében láthattuk őket, ahol ezúttal az ő menetelésük nem tartott sokáig, ellen más csapatok a 16-ig is eljutottak. A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságon sokáig a BP5 egyetlen kihívójaként számon tartott HoP a legjobb 16 közé lőtte magát, ott viszont az orosz Espada megállította őket.
Szoríthattak a Budapest Five, az N6 - Nice Gaming és a Volgare szurkolói is, nekik azonban egy fordulóval hamarabb véget ért a selejtező. Mindhárom csapat a Top32-ben végzett, a legrangosabb ellenféllel pedig a BP5 találkozott, hiszen gabessonék útját a norvég Nordavind állta el, ahol például a tavaly még a FaZe csapatát is kisegítő cromen is játszik. Meglepően izgalmas volt egyébként a magyar - norvég meccs, a második félidőben azonban 11-11-es állásnál rákapcsolt a Nordavind, és innentől kört sem tudtunk hozni.

Ne felejtsük azonban el, hogy a Budapest Five csapatának ez volt az első hivatalos meccse miután pár nappal ezelőtt gejmzilla kikerült a kezdő ötösből. Helyén pedig jelenleg msN játszik. A BP5 meccseit egyébként leszklareN kollégám kommentárjával nézhettétek, aki pedig lemaradt volna, az a BP5 Twitch csatornáján még visszanézheti a meccseket.

Nézd meg BudapestFive MAINCAST GGBET INVITATIONAL - CHICAGO QUALIFIER című tartalmát a twitch.tv weboldalon

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!