Yuumi egy bug miatt teljesen immunis lehet a toronylövésekre

Yuumi egy bug miatt teljesen immunis lehet a toronylövésekre

A League of Legends néha a legmeghökkentőbb bugokat tudja produkálni.

A LoL formuláját valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, az állandóan változó MOBA elég gyakran küzd meg bugokkal, ám ez nem feltétlen a fejlesztők hibája, természetes velejárója a játéknak, hiszen az újítások, módosítások következtében a kódja folyamatosan változik, időről-időre összeakadhat valami. Számtalanféle buggal találkozhattunk már, az egyik legismertebb viszont talán Riven azon hibája, ami több mint egy napra megbénította a ranked várólistákat.

Yuumi mostani hibája azért nem ilyen kategóriás probléma, bár abban hasonlít a Riven bughoz, hogy a szándékos kihasználásáért könnyen ban járhat. A hibát a közösség találta meg, de Vandiril mutatta be egy igen alapos videóban. Az összetevők a következők. Végy egy Yuumit, egy bármilyen másik csapattársat, és egy szintén bármilyen ellenfelet, majd tedd őket a torony alá. Yuumival kapaszkodj rá a társadra, majd a torony alatt támadd meg az ellenfelet, aztán gyorsan lépj ki. Az eredmény az, hogy a torony folyamatosan Yuumit célozza, a macska viszont egy szemernyi sebzést sem kap meg.

A csalást azonban még könnyebb végrehajtani, hogyha nem a Q-val, hanem a Bami's Cinder használatával okozunk sebzést az ellenfélnek. Természetesen a hiba a hősök sebzésére is vonatkozhat, ha egy harc során megölik azt a játékost, akire Yuumi rákapaszkodott, de ő közben szintén kilép, akkor a karakter elindul vissza a bázisra, viszont sebzést nem kap semmiből.

Még egyszer kihangsúlyoznánk, ez egy olyan bug, amiért nagyon könnyen büntetést lehet begyűjteni. Már a kilépés is önmagában következményekkel járhat, a bug szándékos kihasználása pedig végképp. Egyébként sem olyan hibáról van szó, amit könnyű lenne kihasználni, mindenképp kell hozzá egy premade társ, akit aztán "egyedül hagyunk".

Remélhetőleg a következő frissítéssel ezt a hibát is elhárítják.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!