45 millió dollár skinekre? Megszedték magukat a készítők

45 millió dollár skinekre? Megszedték magukat a készítők

Eddig csak 130 szerencsésnek az alkotása kerülhetett be a CS:GO-ba.

A napokban derült fény arra, hogy eddig összesen 45 millió dollárt fizetett a skin készítők alkotásaiért a Valve, amit a játékfejlesztő cég is elismert. Ez átszámítva közel 1,3 milliárd forintnak megfelelő összeg.

Coridium a legsikeresebb skin készítő.

Már 18 különböző alkotása került be, sőt tőle származik az asiimov kollekció, ami méltán az egyik legnépszerűbb.

forrás: steam community

Több mint 180 ezer tartalmat gyártanak a felhasználók, de abból alig egy százalékot hitelesít és vesz át a Valve. Eddig csupán 130 készítő volt elég szerencsés (vagy tehetséges) ahhoz, hogy a kiválasszák alkotásaikat és berakják a játékba, így jelenleg 348 különböző skin érhető el CS:GO-ban.

Érdekesség, hogy a statisztikák szerint, a jelenleg is játékban lévő skinek 39 százalékát szerdán és csütörtökön publikálták, míg a hétfő és a kedd a legsikertelenebb, ott ez az arány csak 20 százalék. Ha esetleg arra adnátok a fejeteket, hogy ti is keresnétek pár tíz millió dollárt, akkor érdemes a hét közepén felfedni azokat a nagyérdemű előtt!

Csak idő kérdése, hogy más tárgyak, például a C4 is szerkeszthető legyen, látva a Fortnite sikerét, amiben szinte minden átalakítható. Egyébként 2014-től lehet a legkülönbözőbb fegyverkinézeteket adni és venni. 2016-tól pedig a kesztyűk variálhatóságát is bevezette a Valve, amik igen hamar az egyik legdrágább kozmetikai termékek lettek a CS:GO-ban.

Azt ugyan nem tudjuk, hogy egy Major alkalmával mennyivel száll be pontosan a Valve, de eddig közel 12 millió dollárt osztottak ki a legnagyobb presztízsű tornákon. Érdekes és elgondolkodtató különbség, nemde?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!