Akkor és most! - Vajon hol voltak három évvel ezelőtt a HLTV ranglista legjobbjai?

Akkor és most! - Vajon hol voltak három évvel ezelőtt a HLTV ranglista legjobbjai?

Van aki még az iskoláit fejezte be éppen két verseny között.

Három év mindenki életében hosszú idő, rengeteg minden változhat és általában változik is. Nem igazán ismerek olyan embert, aki ugyanúgy él most, mint három éve. Leginkább talán a munkahely jut eszünkbe, ha arra gondolunk, hogy mi változhat drasztikusan ennyi idő alatt. A profi CS:GO játékosoknak pedig maga a játék a munkahely.

Ha azt próbálnánk összefoglalni, hogy mennyi minden változott a CS:GO-ban 3 év alatt, akkor egy Trónok Harca vastagságú könyv is összejöhetne belőle, és talán még érdekesebb is, ha azt nézzük meg, hogy hol voltak a jelenlegi Top3 csapat játékosai 2016 környékén.

Team Liquid

Mára gyakorlatilag összeforrt az amerikai CS és a Liquid neve, három éve viszont még koránt sem volt így. Egyrészt FalleN-ék legjobb időszakukat élték a Luminosity, majd az SK színeiben, de a Cloud9 is számottevő erő volt még akkor. A Liquid kemény magja ugyanakkor már 2016-ban is együtt játszott, nitr0 és EliGE mellett akkor még olyan játékosok erősítették a csapatot, mint Hiko, jdm64 és s1mple. A jelenlegi Liquid talán legerősebb játékosa, Twitstzz pedig még csak 16 éves volt és első komolyabb versenyére készült a TSM színeiben.

Astralis

A dánok most sem lehetnek különösebben boldogak, hiszen nem elég, hogy elveszítették elsőségüket a HLTV ranglistáján, az ECS döntő is katasztrofálisan sikerült a csapat számára. A jelenlegi felállásból gla1ve és Magisk három éve még teljesen máshol játszott. Gla1ve nem a legkönnyebb helyzetben volt, hiszen a Copenhagen Wolves dobta őket, ami után az SK csapatát segítette beugróként. Egy ideig úgy nézett ki, hogy marad az SK-nál, de aztán jött a brazil felállás. Magisk pedig ez idő tájt szintén SK, később Dignitas színekben játszott, de ekkor több versenyt is kihagyott iskolái miatt.

ENCE

A finnek irányítója, Aleksi "allu" Jalli-t három évvel ezelőtt is ENCE színekben láthattuk, igaz az a csapat koránt sem volt olyan erős, mint a mostani. Leginkább finn LAN-ok vettek csak részt, ahogyan xseven, sergej és Aleksib is, ekkor még mindhárman külön csapatban. Allu két hónap múlva kapta meghívását a FaZe-be. Aerial-t ekkor gyakorlatilag csak a  King of Nordic versenyen láthattuk, és még ESEA profilja sem volt. Gyanítom egyikük sem gondolta még akkor, hogy három év múlva az egyik legerősebb csapatot alkotják majd.

FURIA

A legérdekesebb és egyben legunalmasabb sztorija egyébként pont a FURIA-nak van ugyanis 3 évvel ezelőtt még egyikük se volt profi, sőt még HLTV profillal sem rendelkeztek. A csapat legnagyobb veteránjainak arT-ot és yuurih-t mondhatjuk, akik pontban 3 évvel ezelőtt 4 hónapra voltak attól, hogy bemutatkozzanak első HLTV által is követett versenyen, így a profiljukat is megkapták. Jelenleg pedig az ötödik helyen állnak és nagyon úgy tűnik, hogy eszükben sincs megállni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!