Woxic-ék mellett hárman már biztosan továbbjutottak az EU Minorra

Idén is brutálisan erős mezőnye lehet az EU Minornak.

Nyakunkon a Major, egyre közelebb vagyunk a legnagyobb presztízsértékű CS:GO verseny második felvonásához idén. A matricák és a souvenir skinek előtt azonban még ott vannak a Minor versenyek is, az európai divízió mezőnye például már kezd kialakulni, már csak négy továbbjutó hely kiadó a zárt selejtezőben.

Rengeteg csapatot láthattunk elindulni a nyílt selejtezőkben, köztük a hazai BP5, a Salamander, a Nice Gaming és a Volgare. A zárt selejtező kezdetére azonban érvényesült a papírforma és olyan csapatok jutottak be, akikre mindenki számított. Erős mezőny az biztos, egy kisebb LAN egész remek verseny lenne, ha csak az EU zárt selejtező csapata vennének részt rajta. A 16 együttes közül azonban csak 8 jut tovább, nézzük is meg, hogyan szerepeltek a csapatok a StarLadder Minor európai zárt selejtezőjének első két napján.

Akik már továbbjutottak

Nagy meglepetéseket sajnos nem láttunk, bár lehet, hogy ennek például a fnatic szurkolói örülnek is. A svéd csapat ugyanis fennállásának legrosszabb Major eredményét érték el az év elején Katowicében, nagyon össze kell kapniuk magukat ha bizonyítania karnak, a zárt selejtezőből különösebb gond nélkül már tovább is jutottak. Akik továbbjutására szintén nagyobb összeggel lehetett volna fogadni, az a mousesports. Számomra nagyon szimpatikus a mouz jelenlegi felállása, a veterán karrigan vezetésével nagy dolgokra lehetnek majd képesek, kíváncsian várom, hogy a Minoron mennyire veszik majd könnyen az akadályokat.
Szintén már a Minor meccseire készülhet a CR4ZY, akiknek ha nem cseng ismerősen a csapatneve, akkor nem bennetek van a hiba. Ha viszont elárulom, hogy a név a LETN1, huNter, nexa ottoNd, EspiranTo ötöst takarja, akkor már ismerős nevekkel találkozhatunk. Az utóbbi évek alatt Valiance-ként ismertük őket, a csapat azonban a napokban váltott arculatot és mostantól CR4ZY néven folytatják. A tegnapi nap utolsó továbbjutást érő helyét pedig a North foglalta el, akik a tavalyi év második felétől nem igazán találják önmagukat, most azonban az ECS döntőben megcsípték a 3-4. helyezést és az EU Minornak is fix részt vevői már.

Akik megérdemelték volna a Minort

Számomra hatalmas csalódás volt a Windigo csapata, akik első körben azonnal kikaptak a svéd Team Ancient csapatától. Pedig az elmúlt hónapok alapján úgy látszódott, hogy a bolgár csapat egyre inkább kezdi elkapni a fonalat, most mégis úgy tűnik, hogy nem sikerült megugraniuk a következő szintet. A belga legenda, Adil "ScreaM" Benrlitom szurkolói sem örülhetnek, hiszen a GamerLegion hasonlóan a Windigo-hoz azonnal kikapott első meccsén, majd az alsó ágon is vereséget szenvedtek a Virtus.pro csapatától. Friss csapat még nagyon a GamerLegion, de egyelőre nem úgy tűnik, hogy számottevő erőt jelentenének.
Négy hely kiadó még az EU Minorra és  többek között olyan csapatok vannak még harcban, mint a Virtus.pro, a Sprout, az OpTic vagy a BIG, szóval mindenképpen tartogatnak még izgalmakat a zárt selejtező utolsó meccsei. Az európai Minor pedig bő egy hónap múlva kezdődik majd, a két legjobb csapat kijut Berlinbe a Majorre, a harmadik helyezett pedig kap majd egy újabb esélyt a második körös fordulóban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!