Hirdetés

14.4-es aréna update - Gyengül a Hunter, a Mage és a Paladin

Ismét az aréna egyensúlyra szegeződött a Blizzard tekintete, és a következő változtatások eszközölik.

Hirdetés

A nerfek és a buffok idáig elsősorban a standard metát érintették, de időközben megérkezett az aréna balansz is. A fő csapásirány, hogy az egyes osztályok legerősebb kártyáit kevesebbszer ajánlja a magas győzelmi aránnyal rendelkező osztályok, és többször a magas győzelmi arányúak számára.

Gyengül a Hunter, a Mage és a Paladin, viszont a Priest, a Rogue, a Shaman és a Warrior erősödik. A legjobb lapok előfordulási gyakorisága a Druid és a Warlock esetében változatlan marad. A jelenlegi aréna szabályok:

  • A draftolásnál választási lehetőség gyanánt három kártyát kínál fel ugyanabból a bucketből a játék. Jelenleg 13 olyan bucket van, ami nem tartalmaz legendary lapot, és 5 olyan, ami tartalmaz.
  • A draftolási lehetőségek átlagosan 79%-nyi Common, 15%-nyi Rare, 5%-nyi Epic és 1%-nyi Legendary lapot tartalmaznak.
  • Az első, a tizedik, a huszadik és a harmincadik választásnál garantáltan négyes vagy ennél nagyobb bucketet kapunk.
  • Az osztály specifikus lapok előfordulási gyakorisága 50%-kal nagyobb, mint a semlegeseké.
  • A spellek, a fegyverek és a legutolsó kiegészítő lapjai előfordulási gyakorisága további 50%-os bónuszt kap.
  • A Classic és Basic szettek semleges lapjai 50%-kal ritkábban fordulnak elő.
  • A következő lapok nem draftolhatóak arénában:
    Ancient Watcher, Mind Control Tech, Klaxxi Amber-Weaver, Dark Arakkoa, Cult Sorcerer, Twilight Darkmender, Hooded Acolyte, Blade of C’Thun, Usher of Souls, Ancient Shieldbearer, Twin Emperor Vek’lor, Disciple of C’Thun, Doomcaller, C’Thun, Beckoner of Evil, C’Thun’s Chosen, Twilight Geomancer, Twilight Elder, Crazed Worshipper, Skeram Cultist, Jungle Giants, Open the Waygate, The Caverns Below, Vicious Fledgling, The Marsh Queen, Fire Plume’s Heart, Awaken the Makers, Unite the Murlocs, Lakkari Sacrifice, The Last Kaleidosaur, Humongous Razorleaf, Bloodreaver Gul’dan, Deathstalker Rexxar, Frost Lich Jaina, Malfurion the Pestilent, Scourgelord Garrosh, Shadowreaper Anduin, Thrall, Deathseer, Uther of the Ebon Blade, Valeera the Hollow, Baku the Mooneater, Black Cat, Genn Greymane, Glitter Moth, Gloom Stag, Hagatha the Witch, Murkspark Eel, Dr. Boom, Mad Genius, Whizbang the Wonderful, Zul’jin, Arcane Watcher

Nem titok, hogy a változtatásokkal a Blizzard szeretné az osztályok átlagos győzelmi arányát minél közelebb tartani az 50%-hoz. További információkat a jelenlegi bucketekről ezen a linken találtok.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Hirdetés
1 db hozzászólás
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?