Elkészült az első gamereknek szánt böngésző!

Elkészült az első gamereknek szánt böngésző!

Ha esetleg unod a Chrome-ot vagy ízig-vérig gamer vagy, akkor böngészők terén is megtalálhatod most a számításaidat.

Az Opera egy érdekes ötlettel állt elő, külön gamereknek fejlesztett ki egy böngészőt. A két nagy - Chrome és Firefox - mellett ügyesen lavírozó fejlesztőcsapat ugyan nem tud versenytársaik elé kerülni ezzel a húzással, mégis kialakult egy kemény mag, akik kitartanak mellettük.

Az Opera GX (Gamer Xtreme) névre keresztelt szoftver béta fázisban tetszeleg egyelőre. Abszolút a korábbi böngésző motorját használja, bár a kialakítását és az új funkciókat tekintve elsődlegesen a gamereket célozták meg vele. Sok-sok játékossal konzultáltak ezügyben, hogy azok számára, akik alapból játék közben előszeretettel futtatnak böngészőt egy igazán kényelmes programmal álljanak elő. Ettől függetlenül nem csak nekik lehet hasznos az Opera GX, a vadiúj külcsín ugyanis remek újdonságokat tartogat. Az oldalsávon rögtön megtaláljuk a RAM és CPU szabályzó gombokat, amely révén pontosan megadhatjuk mennyit használjon a meglévő erőforrásainkból. Már csak azért is fontos ez, mert a többi böngésző köztudottan képes elfogyasztani egy jókora adagot processzorunkból és memóriánkból, ha több ablak egy időben fut.

Ugyanitt egy beépített Twitch gomb is található, de az előzmények és a bővítmények is 1-1 kattintással elérhetőek. Sőt, a saját források alatt személyre szabott hírfolyamot is beállíthatunk magunknak, így a kedvenc oldalainkról azonnal értesülünk a legújabb információkkal kapcsolatban, legyen szó gamingről vagy bármi másról. Bepakolhatjuk ide még a Messenger, a WhatsApp, valamint a letöltések fület is a villámgyors elérés érdekében.

Ejtsünk még szót a GX sarokról, vagyis a GX cornerről, ami tulajdonképpen egy akciófigyelő szolgáltatás. Egyrészt a napi híreket megkapjuk a nagyvilágból, így garantáltan nem maradunk le egyetlen ismertebb cím legapróbb információmorzsáiról sem, másrészt listázza a játékokat, melyeknek a különböző áruházakban található árait is figyeli, és ha valamelyikük olcsóbban megvásárolható az átlagnál, jelzi számunkra.

Természetesen nem marad el a szinkronizáció lehetősége sem, így teljes értékű böngészőként funkcionálhat gépünkön. Bővítmények terén még nem dúskálunk a választékban - saját reklámblokkolója már van azért -, de mivel béta fázisban létezik jelenleg a szoftver, így valószínűleg nem erre fókuszálnak egyelőre. Első használatok alkalmával stabil és nagyon gamer barát böngészőnek mondanánk, amellyel egy próbát mindenképp megéri tenni.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!