Paklibemutató - A nerfek és buffok után is erős még a Zoolock

Paklibemutató - A nerfek és buffok után is erős még a Zoolock

A Zoolock volt, van és lesz.

Amikor elindul egy-egy kiegészítő mindig azon kapom magam, hogy összepattintok egy Midrange Hunter vagy Zoolock paklit. A két deck mindig is jó arra, hogy egy közepesen jó győzelmi rátát hozzon és addig elevickéljek, amíg fel nem tűnnek az első igazán erős metapaklik. Viszont ezek után, egy-két eset kivételével, mindkét mix gyorsan visszaesik a 48%-50%-os tartományba. De most úgy néz ki, hogy a Warlock szempontjából a kivételes időszakban vagyunk, hiszen a Zoo még midig hasít, pedig a Rise of Shadows nem most landolt, illetve a nerfek és buffok is becsattantak már egy ideje. Node, lássuk a paklit, aztán nézzük meg a statisztikákat.

Zoolock (Perry, Legend 13)

Kód: AAECAf0GBK8EnvECj4IDn7cDDTDTAfIB9QXZB7EIwgj2/QL6/gLchgPEiQOInQO1nwMA

Az alapot szerintem senkinek nem kell bemutatni. A pakli tele van olcsó lényekkel, amik alapvetően arra valók, hogy a játék korai szakaszában kiépítsünk egy relatíve előnyös pozíciót a játéktéren. Majd ezt az előnyt megtartva, gyakorlatilag tempóból megnyerjük a meccset. Ami persze sokat segített mostanában az a Magic Carpet, a SN1P-SN4P és persze az Evil Genius kártya. Ezen kívül az alap mechanika maradt a régi, amit már szinte mindenki ismer. 

A statisztikák mögött

Kezdésnek azt kell mondjam, hogy meglepődtem picit, mikor nagyjából egy hete egyre több Zoo jött szembe és azt kell mondja, hogy többször kaptam ki ellene, mint ahányszor nyertem. Ilyenkor ugye az ember mit csinál? Nekiálltam megnézni, hogy mi történik a metában. Az első, ami fogadott a HSReplay oldalán, hogy a pakli statja nem rossz, bőven ott van a Tier 2 közepén van.

Ami viszont sokkal meglepőbb volt, hogy a Tier 1-ben lévő 5 paklival elég érdekes interakciója van. Kezdésnek a most a Tier 1 tetején lévő Mech Hunter ellen csinál egy fifti-fiftit, ami nem is olyan rossz.

Persze utána jön egy kis botlás, hiszen a Secret Hunter ellen már nem a Zoo a favorit, de azért az eltérés nem olyan nagy.

Ezek után viszont jön az aranykor, hiszen a Tier 1 következő két szereplője olyan szinten kap ki ettől a mixtől, hogy azt öröm nézni. Se a Token Druid, de a Murloc Shaman nem tud vele igazán mit kezdeni.

Végül persze kell egy feketeleves. A Control Warrior ellen borzasztó a deck. Sajnos Garrosh kezében minden eszköz ott van, amivel lenyomhatja a gyorsan felfejlődő, de alapvetően nem túl robosztus hadseregünket. 

Konklúzió

Mivel a Warrior nem túlságosan népszerű a ladderen, főleg rank 20 és 5 között, ezért csak ajánlani tudom ezt az összeállítást. A meccsek gyorsan pörögnek és elég egyszerű is ráérezni a dolgok mikéntjére. Több játékostól jött már visszajelzés, hogy Legend szinten is megállja a helyét, viszont nekem ott nem igazán adja magát az egész. Ott inkább váltok egy Secret Hunter paklira, de ezt már mindenki döntse el maga.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!