"Fel, fel tolvaj csapat, itt a lét a tét": Hooktusk / Pirate Rogue bemutató

A nerfek ellenére működnek a Rogue deckek, amik közül a Hooktusk, azaz Kalóz változat megérdemli a figyelmet.

A Rogue nerfek óta egyre több változattal próbálkoznak a játékosok, hogy megtalálják azt a decket, amivel még mindig lehet tarolni a Standard metában. A számok alapján úgy tűnt, hogy a Shark köré épülő Tempo Rogue lehet a befutó, azonban a Hooktusk Rogue jött, látott és győzött, legalábbis egyelőre. A kalózcsomagra épülő paklit mutatjuk be nektek!

Hypester's Legend #39 Hooktusk Rogue

Deck kód: AAECAaIHBq8EiAeggAPWjAOSlwOftwMMtAHNA90Ix/gC9v0Cqv8C3oIDtJEDj5cDkJcD+5oD/poDAA==

Vannak kihagyhatatlan kártyák, amik az összes (!) Standard Rogue deckben megtalálhatóak. Ilyen a Backstab, az Evil Miscreant, az Eviscerate, a Leeroy Jenkins, vagy a Zilliax. A maradék, nagyjából 20 helyre mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy milyen lapokat szeretne bepakolni. A Thief lapok jó választásnak tűnnek, mivel önmagukban is elég jó értékekkel rendelkeznek, a plusz lapokból hatalmas értékeket lehet kinyerni, a 0 manás Vendetta meg önmagában megnyerhet egy meccset, amiben a tempó körül forog minden. Ezzel újabb 6-8 helyet töltöttünk fel kártyákkal, innentől lehet a végső simításokat elvégezni a decken.

A Pirate lapok eddig is szerves részeit képezték Valeera típusainak, azonban főleg Wildban találták meg a helyüket. A Ticket Scalper, a Nightmare Amalgam és a Captain Hooktusk jól kiegészítik a Thief szettet. Laphúzásból tényleg nem lesz hiány, ha megjelennek a rusholó Scalperek, amiket a Hooktusk csalt ki a boardra. Az Amalgam egyedi képessége és a kötelező Zilliax miatt érthető, hogy néhány plusz Mech került még bele a deckbe, amik főleg a korai szakaszban oldhatják meg a húzós szituációkat. Nagy szükség is volt ezekre a lényekre, mivel a Mecharoo-n kívül nincs más egy manás lény a deckben. A SN1P-SN4P ezért kicsit gyengének tűnhet, azonban ha sikerül a mechanikus kengurura mágnesezni, azonnal megoldottunk minden early game problémát.

Kicsit keszekuszának tűnhet ez a Pirate-Mech-Thief koncepció, de pont emiatt a hármasság miatt, működik jelenleg nagyon jól. A Warriorok ellen nem sok sanszunk lesz, de egy Rogue-tól nem is elvárás igazán ez. Minden más pakli ellen azonban könnyedén győzelmeket arathatunk kis szerencsével és megfelelő odafigyeléssel.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!