Hirdetés

"Fel, fel tolvaj csapat, itt a lét a tét": Hooktusk / Pirate Rogue bemutató

Loemifar | 19/06/14 10:50
Cikk mentése

A nerfek ellenére működnek a Rogue deckek, amik közül a Hooktusk, azaz Kalóz változat megérdemli a figyelmet.

Hirdetés

A Rogue nerfek óta egyre több változattal próbálkoznak a játékosok, hogy megtalálják azt a decket, amivel még mindig lehet tarolni a Standard metában. A számok alapján úgy tűnt, hogy a Shark köré épülő Tempo Rogue lehet a befutó, azonban a Hooktusk Rogue jött, látott és győzött, legalábbis egyelőre. A kalózcsomagra épülő paklit mutatjuk be nektek!

Hypester's Legend #39 Hooktusk Rogue

Deck kód: AAECAaIHBq8EiAeggAPWjAOSlwOftwMMtAHNA90Ix/gC9v0Cqv8C3oIDtJEDj5cDkJcD+5oD/poDAA==

Vannak kihagyhatatlan kártyák, amik az összes (!) Standard Rogue deckben megtalálhatóak. Ilyen a Backstab, az Evil Miscreant, az Eviscerate, a Leeroy Jenkins, vagy a Zilliax. A maradék, nagyjából 20 helyre mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy milyen lapokat szeretne bepakolni. A Thief lapok jó választásnak tűnnek, mivel önmagukban is elég jó értékekkel rendelkeznek, a plusz lapokból hatalmas értékeket lehet kinyerni, a 0 manás Vendetta meg önmagában megnyerhet egy meccset, amiben a tempó körül forog minden. Ezzel újabb 6-8 helyet töltöttünk fel kártyákkal, innentől lehet a végső simításokat elvégezni a decken.

A Pirate lapok eddig is szerves részeit képezték Valeera típusainak, azonban főleg Wildban találták meg a helyüket. A Ticket Scalper, a Nightmare Amalgam és a Captain Hooktusk jól kiegészítik a Thief szettet. Laphúzásból tényleg nem lesz hiány, ha megjelennek a rusholó Scalperek, amiket a Hooktusk csalt ki a boardra. Az Amalgam egyedi képessége és a kötelező Zilliax miatt érthető, hogy néhány plusz Mech került még bele a deckbe, amik főleg a korai szakaszban oldhatják meg a húzós szituációkat. Nagy szükség is volt ezekre a lényekre, mivel a Mecharoo-n kívül nincs más egy manás lény a deckben. A SN1P-SN4P ezért kicsit gyengének tűnhet, azonban ha sikerül a mechanikus kengurura mágnesezni, azonnal megoldottunk minden early game problémát.

Kicsit keszekuszának tűnhet ez a Pirate-Mech-Thief koncepció, de pont emiatt a hármasság miatt, működik jelenleg nagyon jól. A Warriorok ellen nem sok sanszunk lesz, de egy Rogue-tól nem is elvárás igazán ez. Minden más pakli ellen azonban könnyedén győzelmeket arathatunk kis szerencsével és megfelelő odafigyeléssel.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?