vs Standard meta jelentés: óriási tolongás Tier 1-ben

vs Standard meta jelentés: óriási tolongás Tier 1-ben

A 132. meta jelentését kaptuk meg a Vicious Syndicate-nek.

A Tempo Storm után a Vicious Syndicate is elkészítette az első Standard meta jelentését a Rise of the Mechs event élesedése óta. Meglepetésekben nincs hiány, nézzük is meg a számokat!

Népszerűség

Amíg az összes Rankon és Rank 4-től Legendig egyértelműen uralkodik a Hunter, addig Legenden belül fej-fej mellett haladnak a Rogue-gal. Ami fix, hogy a Paladin, a Druid, a Warlock és a Priest jelentősen leszakadt az első ötöstől, hiába teljesít egész jól a Token Druid, vagy a Rise of the Mechs egyik nagy nyertese, a Mech Paladin. A Bomb Hunter lassan eléri a régi Tempo Rogue számait, ami nem véletlen, mivel a Warriorokat felnégyeli, a Rogue-okat maga mögé utasítja, a counterek közül a Zoo Lockkal és a Token Druiddal alig-alig találkozni, egyedül a Shaman pakliktól kell tartania. Örömteli, hogy nem panaszkodhatunk a diverzitás hiányára, ugyanis az egész ladderen 5 % feletti népszerűséggel 9 deck rendelkezik, ami változatos metát jelent. További jó hír, hogy a Rogue úgy tűnik nem szenvedte meg túlságosan a nerfeket és a Warrior sem esett vissza, jelentősen hiába csökkent a jó matchupok száma.

Matchupok

Talán a Control Warrior és az Aggro Shaman a legzöldebb az összes deck közül, de szerencsétlenségükre ez sem elég ahhoz, hogy a csúcsra érjenek, mivel az előbbit a Hunterek verik szét, utóbbinak semmi esélye a Warriorok ellen. Furcsa, hogy a Pogo Rogue egész jó számokat hoz Legenden belül úgy, hogy tulajdonképpen minden ellenfél ellen hátrányból indul. Sokan panaszkodnak arra, hogy az Aggro deckekhez nem kell skill és milyen dolog már 5-6 kör alatt agyonverni az ellenfeleket, amihez mindössze annyira van szükség, hogy mindent arcra húzunk. Ezért jó, hogy a Warriorok és a Control Shamanok nem tűntek el, annak ellenére, hogy a Midrange deckek szétkapják őket. Ha marad minden így, akkor egész jó sorunk lesz az augusztusi kiegészítőig.

Erősorrend

Tier 4 a Pogo Rogue, ami Legendben hódít, Tier 2 a Token Druid, amivel alig játszik valaki. Ez a szépsége a Hearthstone-nak, hogy a számok önmagukban nem sokat jelentenek. Minden azon múlik, hogy mennyire jó egy játékos és milyen ellenfelek jönnek szembe. Amíg Legenden belül a sok Warriorra készülni kell, Rank 20 környékén valószínű eggyel sem találkozunk majd, mivel lassúak és drágák ezek a deckek. Ami biztos, hogy a Bomb Hunter abszolút a legjobb változat jelenleg, de a Warriorok és a Shamanok sem maradnak el tőle sokkal, sőt "házon belül" is megy a harc a Midrange és Secret típusok ellen. Ha sok a Bomb Hunter, akkor a Token Druid és a Zoo Warlock sem rossz választás, azonban fel kell készülni arra, hogy a Control paklik ellen nehéz lesz nyerni. 

Ha eddig idegenkedtetek a HS-től, akkor ne várjatok tovább. Irány a ladder, mivel az utóbbi idők talán legváltozatosabb formájában köszön vissza a Standard Ranked.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!