Kék esszenciát és XP-t sem kapunk majd a TFT-ben, de lesz Battle Pass - GYIK

Kék esszenciát és XP-t sem kapunk majd a TFT-ben, de lesz Battle Pass - GYIK

Ezzel szemben viszont megismertük mind az 50 karaktert és a tárgyak is komoly frissítést kaptak.

A Taktikus csapatharc hivatalos bejelentése óta már négy nap telt el, de a fejlesztők ugyanolyan izgatottak, mint előtte voltak. Podcastekre járnak vagy éppen Twitteren válaszolnak a kérdésekre, így apránként szinte mindent megtudhatunk. A mód becsült, PBE-re való megérkezése június 18, míg az éles szerverekre körülbelül 26-án érkezik meg a játékmód a 9.13-as frissítéssel. Emellett viszont már egy rajongók által elkészített információs oldal is elkészült, ami mellett SapMagic és Maple annyi kérdésre válaszolt, hogy nehéz lenne mindent kigyűjteni nektek. A fontosabbakat viszont elhoztunk nektek, így nézzük is, hogy mire számíthatunk majd a Taktikus csapatharccal kapcsolatban.

Mikor érkezik meg a TFT?

SapMagic: "Június 18-ára szeretnénk a PBE-n látni, míg az élő szerverekre a 9.13-ban érkezik. Nagyon gyorsan haladunk így esély van arra, hogy egyik sem, de lehet mindkettő időpont elcsúszik majd."

Lesznek új hősök és mit terveztek a következő szezonokra?

SapMagic: "Igen tervezünk új egységeket berakni a játékba a jövőben."

MapleNectar a Podcastben: "Leginkább szezonális szetteket szeretnénk. Az első szezonban körülbelül 50 egység lesz, de a következő előtt egy igen nagy takarítás következhet majd, ami miatt akár a teljes jelenlegi szett is lecserélődhet, de valószínűleg maradnak hősök az első szezonból is."

Jön mobilra is a TFT?

SapMagic: "Nem zárjuk ki, hogy a jövőben érkezhet mobilos verzió, de egyelőre csak a PC-re koncentrálunk, azt szeretnénk tökéletesre megcsinálni."

Használhatom majd a kinézeteimet a TFT-ben?

SapMagic: "Egyelőre nem. A jövőben viszont lehet, hogy használunk majd skineket, hogy más variációkat hozhassunk létre (például Glacial/Blaze Annie), szerintünk ez egy nagyon izgalmas része lehetne a játéknak. De természetesen ezért nem kérnénk pénzt."

Bent lesz X és Y hős?

SapMagic: "Egyelőre 50 hőssel indulunk, de szeretnénk még többet használni egy kis idő elteltével. (A nem hivatalos, de elég pontosnak tűnő listát itt tekinthetitek meg: ITT"

Kapunk BE-t vagy XP-t a meccsekért és meddig tartanak majd?

SapMagic: "Nem, egyiket se kaptok majd, de próbálunk kitalálni egy olyan rendszert, ahol ezeken kívül különböző jutalmakat szerezhettek. Egy meccs körülbelül 27-35 perc lesz."

Hogyan tanulhatnék meg mindent a játékról?

SapMagic: "Ha szeretnél egy jól összeszedett, de nem túl pontos segítséget kapni, akkor a rajongók által készített tftactics.gg-n rengeteg információt megtudhatsz." (Ha pedig még sosem játszottal Auto Chess játékkal, akkor mi is összeszedtük a legfontosabb mechanikákat és a műfaj sajátosságait)

Lesznek majd újratöltési idők és hogyan működnek majd a spellek?

MapleNectar: "Nem lesznek. Csak a manától függ majd, hogy hányszor használja a képességét egy-egy hős. Néhányan viszont nem csak egy ultit nyomnak majd el, hanem kombinációkat. Például Lucian csúszni fog, amivel kitérhet egy képesség elől, de még a jelenlegi passzívját is használja a dupla lövésért, Gnar pedig ugrik és a Q-ját is eldobja majd ha összegyűlik a mana."

Hogyan fest majd ki a pálya?

MapleNectar: "Maradunk a hatszög mezőknél és összesen 3 sornyi helyed lesz lepakolni az egységeket, ahogy az alábbi képen is láthatjátok:

Először mindenféleképpen így próbáljuk kiegyensúlyozni a játékot, de a jövő még nincs kőbe vésve, ha a visszajelzések negatívak lesznek a pálya kapcsán, akkor változtatunk rajta."

Érkezik Battle Pass, és inkább party játéknak vagy e-sportnak képzelitek el a TFT-t?

MapleNectar:"Lesz Battle Pass és az RP-nket is elkölthetjük majd különböző kozmetikai elemekre. A másik részre válaszolván pedig egy olyan játékot képzelünk el, amiben lehet szocializálódni és jó játszani a haverokkal, de maradjon kompetitív és ha a közösség megkívánja akkor e-sport legyen belőle."

Aktuális nyereményjátékaink:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!