Fáj a háta Csacsinak a carryzéstől, de kevés volt a Splyce pénteken a Schalke ellen

Fáj a háta Csacsinak a carryzéstől, de kevés volt a Splyce pénteken a Schalke ellen

Pedig magához képest parádésan játszott Kennennel.

Pörög a LEC nyári szezonjának második hete, ráadásul a Riot Games azt is felfedte, hogy az idei döntőt Európa egyik legnagyobb múltú városában, Athénban rendezik majd a görög rajongók legnagyobb örömére. Ez lesz az első alkalom, hogy a legnagyobb európai bajnokság fináléja Görögországba látogat  szeptember 7-én és 8-án, így ha valaki a nyár végére tervezi a nyaralását az országba, akkor erősen ajánljuk, hogy ezt a hétvégét foglalja bele, ugyanis parádés show várható.

Vissza a meccsekhez, izgalmas összecsapásokból és epic megmozdulásokból nem volt hiány pénteken sem. A napot a Misfits és az Excel összecsapása nyitotta, de a Misfits felnőtt filmet rendezett belőle, a török Fenerbache-tól importált új jungler, Kirei Kindreddel 15 perc alatt lejátszotta a pályáról az ellenfelet, de a meccs se tartott 25 percnél tovább, az Excel azt se tudta, merre van az előre.

A Vitality-nél valami még mindig el van törtve és nem forrt össze, hiába a szupersztár koreai jungler és a rutin az összes többi ösvényen, ez nem az a csapat, amelyik tavaly kijutott a vb-re. Az újjáépített Rogue teljesen bedarálta őket, a sárga-feketék összvissz három killt tudtak szerezni 35 perc alatt, ezzel pedig ligautolsók 0-3-as összesítéssel. 

Jöhetett a nyári elődöntő visszavágója a Fnatic és az Origen között. Csere egyik oldalon se volt, a Fnatic azonban sokkal összeszedettebbnek tűnt, mint Rotterdamban. Legalábbis az első 15 percben, aztán megérkezett a meccsbe Nukeduck és gárdája is. Ezt követően fej-fej mellett ment a harc killekben és aranyban is, majd - ahogy az lenni szokott - egyetlen fight baronnál és vége is volt a meccsnek. A Fnatic sárkánynál kiszedte Patrikot, így 5v4-be rohant is át a baronhoz. Az első próbálkozást visszatartották Mithy-ék, de a másodikat már nem, a 3 tárgyas, méltán híres Rekkles Sivir pedig kellő sebzést osztott már ahhoz, hogy megnyerjék a csapatharcot, majd egyetlen lendületből a meccset is. 

A Splyce és az S04 meccse igazi ki-ki párharcot ígért. Az egyébként pénteken szülinapján ünneplő Csacsi el is mondta a nekünk adott interjújában, hogy az erősorrend G2, majd mindenki más, de jelenleg lehetetlen megmondani, ki lehet még ott a top4-ben, mert nagyon sok a jó csapat és kicsik az erőkülönbségek. 

Humanoid, a Splyce midese nem érezte komfortosan magát Ireliával, a Schalke pedig ezt könyörtelenül ki is használta a mérkőzés során. A Splyce egyébként szinte végig vezetett aranyban, de killekben és objektívekben a Schalke volt jobb, ráadásul a sárkányok is az ő kezükre játszottak inkább. Csacsi minden létező carry kabátot magára vett a nagy meleg ellenére is, és Kennennel próbálta megfordítani az egyébként az S04 javára álló csapatharcokat. A legszebb pillanat a 35. percben jött, amikor Baronnál visszakézből 5 emberes Kennen ultit tolt, amiből Baron és majdnem egy ACE is összejött a Splyce-nak.

Itt úgy tűnt, hogy meglesz a meccs, de nagyon szépen tartotta magát a Schalke, a végén pedig egy rossz kezdeményezést követően baront és eldert is hoztak. Csacsi megpróbált még hátulról teleporttal érkezni, de időben reagált a Schalke, innentől pedig vége volt. Majdnem sikerült kivédekezni, de a Guardian Angelből feltámadó Upsetnek még egyetlen, utolsó auto attackkal sikerült befejeznie a Nexust. Ha Xerxe nem rontja el a Q-ját Sejuval, talán még lett volna egy dobása a csapatnak.

A végére maradt még a címvédő G2 és az SK meccse. Perkzék kicsit álmosan kezdtek, illetve, Selfmade Lee-je nagyon jó továbbra is, de a lendület csak a 20. percig tartott. A  G2 megrázta magát, és 8 perc alatt megfordította, majd befejezte a meccset, így továbbra is ők vezetik a tabellát, holtversenyben a Fnatic-kal.

Folytatás szombat este, Csacsiék nyitják a napot az Excel ellen, de lesz OG vs Misfits, S04 vs Fnatic és Vit vs G2 is. Lehet készíteni a popcornt!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!