"Komplikált helyzet, de még így is hiszem, hogy sok csapatot meglephetünk" - ScreaM

ScreaM szerint lassan, de biztosan haladnak a csapattal, napról napra erősebbek lesznek.

Sokan örültek a hírnek, hogy ScreaM újra hivatalos csapatban játszik, évek óta hiányoltuk már őt a profi mezőnyből. A GamerLegion azonban nem igazán váltotta be eddig a hozzá fűzött reményeket. Most talán, a portugál Moche XL versenyen erőt meríthet a csapat egy esetleges győzelemből, hiszen már a legjobb négy között vannak. Nem lesz azonban könnyű dolga a belga játékosnak és csapatának, hiszen következő ellenfelük a brazil FURIA lesz. A verseny előtt Scream adott interjút a GL csapatából.

Ez a harmadik LAN-otok a csapattal, mit vársz tőle?

"Mostanság elég rossz formában vagyunk. Komplikált helyzet, de még így is hiszem, hogy sok csapatot meglephetünk. Természetesen nyerni jöttünk ide, minden meccset szeretnénk megnyerni és olyan komolyan fogunk játszani, ahogy csak lehet."

Az előző versenyeteken, a Charleroi Esports-on 5-6. helyezést értetek el. Csalódtál az ott nyújtott teljesítményedben?

"Nem játszottam jól. Nem akarom a kifogásokat keresni, de egy ideje nem játszottam csapatban, és kellett egy kis idő, hogy visszatérjek. A csapat nem volt olyan rossz szerintem, ez volt a második versenyünk. Nem vártunk sokat és jó tapasztalat volt. Egyedül magamban csalódtam."

Kicsit gyengén kezdted az évet, de most úgy tűnik, hogy formába rázódtál. A csapattal megy jobban a játék, vagy inkább a sérülésed hátráltatott korábban?

"Az is számít egy kicsit, de összességében, ahogy mondtam, nem játszottam magas szinten, sem jó játékosok ellen, akik minden nap gyakorolnak hónapok óta. Kellett egy kis idő, hogy visszarázódjak, berozsdásodtam. Keményen gyakorlok, és egyre magabiztosabban érzem magam a csapatban."

Ért egy kis csalódás a héten, amikor nem sikerült a Minor-ra kvalifikálnotok. Mennyire frusztráló, főleg, hogy az előző csapatod a NoChance az első körben lejutott.

(nevet) "Örülök a NoChance sikerének, megérdemelték. Számomra azt hiszem ez az első Minor amin nem vagyok ott, és igen ez frusztráló. Éreztem, hogy ez lesz, mert nem voltak túl jók az eredményeink. Elég sok kérdés van még előttünk, a játékunk stílusa sem tisztázott.  Szükségünk van még tapasztalatra komoly meccseken, jelenleg sok különböző nézőpont találkozik a csapatunkban. Játékosaink más országokból érkeznek, nehéz megtalálni az arany középutat, de dolgozunk rajta."

A csapat sokszor közel került a Top30-hoz. Elégedett vagy a csapat jelenlegi állásával, vagy mást vártál?

"Nem vagyok elégedett, csinálhatnánk egy kicsit jobban, viszont hiszem, hogy ez még csak a kezdet, és van még bennünk remény, illetve kitartás. Versenyről versenyre próbálunk jobbak lenni, és mászni a létrát."

Mi a véleményed a francia helyzetről? A Vitality nagyon nagyokat megy, a G2-vel sincs nagy baj, hogyan látod őket?

"Szerintem a francia CS:GO egy jó időszakát éli éppen. Az elmúlt 2-3 év egy gyenge időszak volt, de most úgy érzem, hogy szépen mennek a dolgok. A Vitality különösen jó, elképesztő játékosaik vannak, és a G2, a két új tehetséggel Jackz és Lucky... felfrissült kicsit a francia CS és akár vissza is szerezhetik régi dicsőségüket."

Nehéz számodra, hogy nem vagy többé tagja ezeknek a projekteknek?

"Egy kicsit az, mert a francia közösségnek van egy tévképzete rólam. Emiatt szomorú vagyok, de amiatt nem, hogy nem vagyok többé tagja. Tudom, hogy mire vagyok képes, és nem hiszem, hogy valaha olyan rossz voltam, hogy el kellett volna távolítani. Van bennük ez a kép rólam, hogy nem tudok a legmagasabb szinten játszani, de szerintem eleget mutattam, és még mindig bennem van, akár jobb is lehetek, mint voltam. A probléma velem, hogy nagyon szentimentális vagyok, és kis dolgok miatt nagyon el tudok szállni és rosszul játszani. Sokat számít, hogy hogyan használ engem a csapat, kihat a játékomra. Ez a két dolog nagyon fontos. Amikor shox-szal játszottam a G2-ben egy jó szerepet kaptam, és jól éreztem magam, minden király volt. Ez szerintem teljesen látható bárki számára."

Mi történt akkor? Azt hallottam, hogy személyes problémák voltak közted és shox közt.

"Igen, így volt, de nem is ez volt az igazi probléma. Számomra gyerekes dolgok voltak. Szerintem ego problémák vannak a franciáknál, és a kommunikációban és minden másban nehezen jöttünk ki, nem tudtuk felnőtt módjára intézni a vitáinkat. Úgy érzem ez változott, az emberek felnőttek, és ez látszik is rajtuk."

Látod magad esetleg visszatérni a franciákhoz?

"Most a GamerLegion-ben vagyok és remélem minden jól fog menni, ide rakom minden energiám. A francia srácok a barátaim, senkivel nincs bajom, nem rég voltam shox esküvőjén, csodálatos volt. Senki nem tudja mi lesz a jövőben, és én sem zárkózom el."

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!