Vizicsacsi Poppy-jától még mindig retteghet Európa - LEC negyedik nap összefoglaló

Vizicsacsi Poppy-jától még mindig retteghet Európa - LEC negyedik nap összefoglaló

Két csapat továbbra is kiemelkedik a mezőnyből.

Véget értek a LEC negyedik napjának küzdelmei, ahol végre a Splyce úgy játszott, ahogy azt megszokhattuk tőlük. Tegnap még nem volt elég Vizicsacsi kiváló teljesítménye, de a mai nap végre felnőtt a csapat a magyar profi mellé.

A szombati meccsnapot rögtön a Splyce és az Excel összecsapása nyitotta, így volt miért izgulni már a kora esti órákban is. A mérkőzés elején kétszer is megpróbálták Csacsi Poppy-ját torony alatt dive-olni, de nem lehetett mit kezdeni a parádés megmozdulásokat halmozó magyar játékossal. Xerxe segítségével tulajdonképpen néhány perc alatt megpecsételték az Excel sorsát. Hiába húzta ameddig csak lehetett a mezőny jelenleg talán leggyengébb csapata a találkozót, Xerxe és Csacsi után beindult Humanoid és Kobbe is, ezzel megérdemelt győzelmet aratott a Spylce és felzárkózott a nagyon szoros középmezőnyhöz.

Csacsiék után az SK és a Rogue ült le a gépek mögé és egy igencsak kiélezett mérkőzésen szórakoztatták a közönséget. A Rogue eddig hatalmas meglepetésre tartja magát a középmezőnyben, úgy tűnik, hogy beváltak a cserék és az Inspired, Larssen dzsungel-mid kettősre lehet építeni a jövőben is. Hiába azonban a fiatalok tündöklése, a bot lane-en túl nagy előnyre tett szert az SK, de Selfmade Vi-jal és Sacre Vladimirrel is odatette magát a meccsen. Nagyot harcolt a Rogue, de a Szurdokból ezúttal az SK távozott győzelemmel.

 

Szoros, de viszonylag eseménytelen meccset játszott egymással az OG és a Misfits. A tavaszi szezon második helyezettje első sorból nézhette végig, ahogy 2v5-özni próbál a Misfits. Se Febiven, se a bot lane nem volt ellenfél Nukeduckéknak, így hiába igyekezett sOAZ és Kirei, ez messze nem volt elég a "három ponthoz".

A negyedik meccsen az eddig nagyon meggyőző Fnatic és a rájátszásért harcoló S04 nézett farkasszemet egymással. Különleges pickekben nem volt hiány, ugyanis Nemesis egy attack speedre építő Twisted Fate-tel érkezett meg a középső ösvényre, amíg a túloldalon IgNar Yuumival próbálta megszerezni a cica első LEC-es győzelmét. Végül a Schalke 04 terve nagyon nem vált be és az egész térképen uralta a meccset a Fnatic. Nem volt kérdés, hogy melyik csapat akarta jobban ezt a győzelmet, teljesen megérdemelten és viszonylag simán húzta be a rangadót Rekkles és csapata.

A zárómeccsen az eddig nyeretlen Vitality és az eddig veretlen G2 csapott össze. A különleges választásokért nem kellett a szomszédba menni, ugyanis a G2 egészen elképesztő lineupot hozott be a Szurdokba. Perkz Pyke-ozott, Mikyx Yuumizott, Wunder Yorickkal pusholta szét magát. Kinek kell lövész, ha van egy Pyke, ami a térkép minden pontján büntette a Vitality hibát. Jiizuke hiába játszott Ekkoval, nem tudta killekre váltani a gankeléseket, egyedül Cabochard tartotta magát egész sokáig a felső ösvényen. A G2 végig kontrollálta a mérkőzést, Perkz mindenhol ott volt és lecsapott a mélyből, miközben Mikyx megmutatta, hogy lehet Yuumival is nagyot játszani, csak kell egy jó csapat és kompozíció a Varázmacska mellé.

 

A Vitality és az Excel még mindig nem szerezte meg az első győzelmét a Summer Spliten, a tabella másik végén a G2 és a Fnatic fej-fej mellett haladnak az alapszakasz győzelem felé. A középmezőnyben mindenki 2-2-vel áll, így az izgalmak garantáltak a következő hetekben is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!