"Csak addig fog bejönni amit csinálnak, ameddig ki nem ismerik őket"

A MIBR irányítója adott interjút a közelgő EPL előtt, ahol egyik legfőbb riválisukról, a FURIA-ról is beszélt.

Márciusban szerveződött újjá az a 2017-es SK felállás, amivel Fallenék utoljára világ elsők tudtak maradni a profi CS-ben. Az idei legjobb eredményük a Katowice Major 3-4. hely, ám ezen felül nem állnak túl fényesen. Olyannyira nem, hogy a világranglistán a FURIA már be is előzte őket, ami eddig még egyetlen brazil csapatnak sem sikerült, még az Immortals-nak sem, pedig ők Major döntőztek is. Az ECS-n is csupán a legjobb 8-ig jutott a valaha 2x Major győztes csapat. Ezután készítettek interjút Fallennel.

Az Immortals Gaming Club tulajdonába került a MiBR, aminek te is részvényese vagy. Gondolkozol azon, hogy egy napon menedzser legyél a csapatodnál?

Sok lehetőség van, amik közül választhatok, ha már nem fogok versenyszerűen játszani, de az még sok év lesz. Már 8 éve dolgozom a Gaming Club-bal, még sok mindent meg kell tennünk közösen.

A FURIA hozzátok hasonlóan komoly utat járt be a profi létig. Tényleg van köztetek hasonlóság?

Valóban vannak egyezések, ugyanakkor más csapatról beszélünk. Ők másképp játszanak, mint mi a múltban. Nagyon agresszívek, megvan a saját játékstílusuk, ami elbűvölő. Mindketten lesokkoltuk a világot, amikor komolyan bemutatkoztunk. Eddig szép munkát végeztek, rajtuk múlik, hogy tudják-e folytatni, ám ahhoz, hogy talpon tudjanak maradni meg kell tanulniuk különböző játékstílusban játszani. Csak addig fog bejönni amit csinálnak, ameddig ki nem ismerik őket.

az ECS S7 döntőn a legjobb 8 között búcsúzottak Fallenék, forrás: hltv.org

Mint szervezet, a FURIA közel sem akkora, mint az MiBR, a Cloud9, vagy a FaZe. Nem kapnak meg mindent, ahogy a profik. 

Szerintem ők is megkapják, persze nem olyan mértékben, hiszen a fizetéseiket tekintve nincsenek azon a szinten. Úgy tudom, hogy van pszichológusuk és helyük, ahol gyakorolhatnak, bootcampelhetnek az Egyesült Államokban. A szervezet és a játékosok már jó rég óta dolgoznak együtt, közösen fejlődnek, és kiemelkedő munkát végeznek. 

A nyáron még 4 versenyen fogjuk látni a MiBR-t. Melyiket várod a legjobban?

Mindig a következő verseny a legfontosabb! Az elmúlt időszak eléggé kiábrándító volt számunkra, sokkal többet is tehettünk volna. Visszatérünk, gyakorolunk, csak így lehetünk jobbak olyan gyorsan, ahogy csak lehet.

Legközelebb június 18-án, vagyis kedden 12 órától az ESL Pro League döntőjében mérettetnek meg a brazilok. Nézd élőben magyarul, szurkolj kedvenceidnek, és nyerd meg értékes tárgynyereményeinket!

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!