Hirdetés

Szigorúan fun - A Portal Shaman elrabolta a szívünket

Ben | 19/06/19 16:31
Cikk mentése

A Portal Shaman tuti, hogy nem a legjobb ladder pakli, de az biztos, hogy a játék iszonyatosan poén vele.

Hirdetés

Szerintem minden egyes kiegészítő idejében eljön az az idő, amikor már nem olyan erős bennünk a kompetitív szellem és már egy picit kipróbálnánk más paklit, mint ami a metában van. Persze az ember ebben az esetben is nyerni akar, hiszen ez a természetünk. Ilyenkor személy szerint szeretek érdekes paklikat végig próbálni. Anno ilyen volt nálam a Unicorn Paladin, de a Echo Mage is nagy kedvencként men nyugdíjba. Ebben a kiegészítőben most úgy érzem megtaláltam az igazi off-metámat, ez a Portal Shaman.

Portal Shaman

Kód: AAECAaoICIaaA5v/Aon6Au/3ArIGkwme/QKh+AIL45sD9JkDxpkDjIUD9vAC9QT+Bf8F+QOc/wKP+wIAAAECAaoICIaaA5v/Aon6Au/3ArIGkwme/QKh+AIL45sD9JkDxpkDjIUD9vAC9QT+Bf8F+QOc/wKP+wIA

A pakli gyakorlatilag egy igazi Glass Cannon. Vagy behúzod a lapjaidat, amik kellenek a kombóhoz és iszonyatosan nyersz vagy nem lesz meg minden és baromira kikapsz. Ugyan az egészben van egy B terv, de az akkor érvényesül, ha befullad az A terv miután elindítottuk. Node ne szaladjunk ennyire előre. Lássuk mit is akarunk csinálni, ha ezt a mixet választjuk. A lényeg abban van, hogy a Portal Keeper és a Portal Overfiend telepakolja a paklinkat a portálokkal, amik 2/2-es Felhound-okat raknak a játékterünkre. A lényeg ugye az, hogy mikor felhúznánk a Portal kártyát, az nem kerül kézbe, hanem egyből aktiválódik, mintha egy varázslat lenne. Ez pedig a kulcs, mivel a következő kártya, a Spirit of the Frog az összes kaput kinyitja előttünk. Technikailag a Felhaound Portal egy 2 manás varázslat, míg a paklinkban figyel és deck-ünk tele van 1 manás varázslatokkal, ami azt hozza magával, hogy azok elsütése után tuti, hogy jönnek a kutyák, ja és mindig egy plusz kártya is. 

Tehát, a Spirit of the Frog nem csak egy Felhound-ot csap le elénk, hanem minden 1 manás varázslat után egy random lapot is ad, ami már egy elég jó értéknek tűnik számomra. Ezen kívül a deck token archetípusként viselkedik. A Soul of the Murloc és Bloodlust tökéletes befejező lehet. Ha pedig az A terv nem jött be, akkor jöhet egy Shudderwock és mehet még egy próba, ha pedig az is befullad, akkor a The Strom Bringer még mindig okozhat meglepetéseket.

Ahogy azt már a cikk elején írtam, a deck nem a legkonzisztensebb mix, néha az egész befullad. De amikor sikerül összehozni a dolgokat, akkor mindig azon kaptam magam, hogy valamiért vigyorognom kell. Szóval egy próbát megér, ha a kártyák megvannak hozzá.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?