34 milliárd forintot költöttek videojátékokra tavaly a magyar játékosok

Évről évre egyre többet költenek videojátékokra a magyarok, -derült ki a NewZoo és a Wargaming közös felméréséből.

A NewZoo és a Wargaming legújabb felmérése igazán figyelemfelkeltőre sikerült, ugyanis azt taglalja, hogy 2018-ban a játékosok mennyit költöttek videojátékokra, -teszi mindezt országokra lebontva. A globális felmérésbe beletartoznak a dobozos és digitális játékeladások, illetve a játékon belüli mikrotranzakciók is.

Nem titok, hogy a videojátékipar rendkívül gyorsan fejlődik, amit mi sem bizonyít jobban, hogy míg 2017-ben átszámítva körülbelül 32 milliárd forintot áldoztak a magyarok videojátékokra, addig 2018-ban ez a szám 34 milliárdra nőtt. Az európai listát természetesen Németország vezeti, ahol tavaly 1727 milliárd forintnak megfelelő pénzforgalmat jegyeztek.

A második helyre az Egyesült Királyság futott be 1613 milliárddal, a harmadik helyet pedig Franciaország csípte meg a maga 1175 milliárd forintos teljes forgalmával. Ha pedig világszinten vizsgáljuk a kérdést, akkor az Egyesült Államok, Kína és Japán viszik a prímet.

Világviszonylatban az 54. helyen áll Magyarország

Számos érdekes következtetést le lehet szűrni gazdasági helyzetünkről és vásárlási szándékainkról, ha hasonló online felhasználóbázissal rendelkező országokkal vetjük össze kiadásainkat. Így például Csehországhoz képest nem is állunk olyan rosszul, míg Ausztriában fejenként háromszor többet szánnak e célra a játékosokTovábbá a közzétett adatokat lakosságarányosan is vizsgálhatjuk, ami alapján azt mondhatjuk, hogy az orosz játékosok évi átlagos kiadása fejenként 3.600, a magyaroké 3.470, míg a briteké 24.000 forint.

A Wargaming saját statisztikákat is megosztott a nagyközönséggel, amiből kiderül, hogy Magyarországon 1.639.888 a regisztrált Wargaming fiókok száma, amiből körülbelül 629 ezret WoT fiókok tesznek ki. Erről Karel Drda, a Wargaming kelet-európai régió közönségkapcsolati felelőse úgy nyilatkozott, hogy ez egy igazán elismerésre méltó szám.

A sajtóközleményből az is kiderült, hogy a NewZoo számításai szerint a növekvő tendencia 2019-ben is folytatódik, így várhatóan idén egy-két milliárddal megfejelhetjük a tavalyi kiadásainkat.

Évente átlagosan mennyit költesz videojátékokra?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.