Negyedik helyen végzett a BP5 az ESL SEC kilencedik szezonjában

Negyedik helyen végzett a BP5 az ESL SEC kilencedik szezonjában

Sajnos a döntő már nem sikerült túl jól, de így is nyereménnyel távozhatott a BP5.

Tegnap az esti órákban lejátszották az ESL SEC rájátszását, ahova a két bolgár csapat mellett (Bpro és FATE) bejutott a szerb BLUEJAYS és a BP5 is. Pont ugyanebben a párosításban találkoztak az elődöntőkben is. Meglepetésre a FATE nagyon könnyedén verte a Bpro-t és jutott be a döntőbe, bár a szerbeknek sem volt nehéz dolga Gabessonék ellen. Az elrontott vétó persze rengeteget számított, de mint később kiderült, azért a BLUEJAYS hatalmasat játszott az egész versenyen és végül be is húzták az aranyérmet.

A harmadik helyért még játszott egy meccset a BP5, ami sokkal szorosabb volt, de végül ott sem sikerült a győzelem az első pálya megnyerése után. Megkérdeztük a BP5 kapitányát, Gabessont, hogy vajon mi mehetett félre és mit gondol a jelenlegi SEC mezőnyről:

Gabesson: "Sajnálom, hogy kikaptunk, talán a Bpro ellen már csak kikaptunk, és nem maradtunk szégyenben, viszont a többi meccs igen kemény volt. A csoportkörben már látszódott, hogy ez könnyen lehet, hogy nem a mi versenyünk lesz. Ez több dolognak is köszönhető, rengeteget fejlődött a játék és a játékosok is, és a régi "nagy" nevek itt már nem érnek semmit. A munka lett meghatározó a tehetséggel szemben abszolút, nagyon taktikai lett a játék. A Nexus, aki régebben mindig esélyes volt a győzelemre is, most a legjobb négybe sem jutott be. Szintén ekkora meglepetés számomra, ha a játékosállományt nézi az ember, hogy a FATE és a BlueJays döntőzött. A teljesítményünkre egyáltalán nem vagyok büszke, rengeteg időt tettünk bele, nem igazán látszik kifizetődni. Most tartunk egy négy napos szünetet és újra beletesszük a kemény három hónapot. Bizakodó vagyok, de olyan még nem volt, hogy ne legyek az."

A szokásoshoz képest igen bőven kommentálta a történéseket, a mondandójával pedig teljesen egyetérthetünk, hisz az már a verseny meglepetése volt, hogy a román Nexusnak még a legjobb négy közé sem sikerült jutnia. Úgy néz ki, hogy a CS:GO mellett a játékosok is rengeteget fejlődnek az AUG megjelenése pedig igen fájó lehet az olyan veteránoknak, akik már-már reflexből játszották a játékot. Reméljük a következő három hónap remekül sikerül a srácoknak és hamarosan egy ennél is nagyobb sikerről is írhatunk nektek.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!