vS meta jelentés: 5 deck is odafért a Tier 1-be

vS meta jelentés: 5 deck is odafért a Tier 1-be

Erős a Bomb Hunter, de akadnak kihívói szép számmal.

Újabb hét telt el, ami azt jelenti, hogy a itt a legfrissebb, sorozatban a 133. Vicious Syndicate Standard meta jelentés. A Hunter - Warrior harcból még mindig a Hunter jön ki jobban, de nagyon kicsi már az előny, amivel Rexxar gazdálkodhat. Nézzük a számokat!

Népszerűség

Az alacsonyabb Rankokon egyértelmű fölényben vannak a Hunter deckek, közülük is kettő emelkedik ki: a Bomb és a Midrange változat. Legenden belül azonban a Warrior felzárkózott Rexxarra, sőt a legnépszerűbb változatot sem a Hunternél, de még csak nem is a Warriornál kell keresni. A legerősebb játékosok között a Cyclone Mage viszi a prímet, ezt követi a Bomb Hunter, majd a Bomb és Control Warrior szinte azonos százalékkal. Jó látni, hogy amíg a Rogue szenved Rank 1-től felfelé, Legenden belül milyen jól megállja a helyét. Még az a Pogo Rogue is, aminek a számok alapján keresnivalója sincs a legjobbak között, mivel egy Tier 4 deckről van szó. A Paladin, Druid, Priest és Warlock továbbra is szenved, hiába a Token Dudu és a Mech Paladin, amik azért csak beverekedték magukat a Tier 2-be. Nem tesz jót ezeknek a változatoknak a sok Cyclone Mage és a még több Hunter.

Matchupok

A nerfek előtti Tempo Rogue-gal egy jelenlegi lista sem veheti fel a versenyt, ha a jó matchupok számát nézzük. A legjobb helyzetben talán a Bomb Hunter és a Warriorok vannak, mivel igazán rossz ellenfél kevés van számukra. Korrektnek tekinthető még az Aggro Shaman is, ha sikerül elkerülni a Warrikat, de a Rogue-ok is teszik a dolgukat, ha szintén sikerül valahogy a számos Warriroba nem belefutniuk a ladderen. A Warriorok hiába jók e legnépszerűbb deckek ellen, pont azok ellen szenvednek, amiket inkább off-metának tartunk, mint a Pogo Rogue, vagy a különlegesebb Mage változatok. Amíg ezek a deckek is jelen lesznek a ladderen, addig nem kell attól tartani, hogy akár minden harmadik pakli Warrior legyen a ladderen. Ebben még az is segít, hogy drágák a változatai Garroshnak, továbbá elég lassúak a meccsek, ezért a casual játékosok inkább választanak valami olcsóbb és gyorsabb decket a haladáshoz.

Tierlista

A Control Warrior, a Bomb Warrior és a Murloc Shaman ért oda az összes vizsgált sávban a Tier 1-be, de jó eséllyel a Bomb Hunterek sem okoznak csalódást azoknak, akik Rexxar legnépszerűbb típusát választják. Tier 1-2 között mozog a Secret és Midrange Hunter is, azonban ezeknek a változatoknak kicsit több rosszabb matchupjuk van, mint Bomb társuknak. A már említett Token Druid és Mech Paladin is teszi a dolgát, csak a népszerűségük marad el az összes használható változatétól. A Holy-Wrath Paladin, a Control Shaman és a Pogo Rogue hiába hoz papíron szörnyű számokat, mindhárom verziónak vannak nagyon-nagyon jó matchupjai, amik miatt érdemes lehet pörgetni őket. A HW Paladinnak az összes Rogue és a Mage-ek nagy többsége sem jelent akadályt, a Control Shamannal a Bomb Huntert lehet elkapni, a Pogo Rogue-ról és a Warriorok nem túl jó barátságáról volt már szó korábban.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!