Hirdetés

Szinte minden Tier1 csapattal szemben elhasalt az Astralis az elmúlt hetekben

Sziky | 19/06/22 15:59
Cikk mentése

Nem csak a Liquid, már az NRG is gondot jelent számukra.

Hirdetés

Persze mindig is tudtuk, hogy nem fog az Astralis éra a végtelenségig tartani, előbb-utóbb mindenképpen jött volna egy csapat, akik magabiztosan le tudják győzni a dánokat. Arra viszont szerintem kevesen számítottak, hogy a dánok uralma, ennyire hamar, és ilyen nagy mértékben indul el a lejtőn. Persze a mostani helyzet nem azt jelenti, hogy innentől nincs értelme az Astralis csapatával foglalkozni, de az elmúlt hetek statisztikái bizony elég borús képet festenek a dánokról.

Az év eleji IEM Katowice Major óta most júniusban játszottak a dánok először LAN-on, ami nem a meglehetősen kaotikus lebonyolítású, és mondjuk ki nyugodtan, a versenyek között másodhegedűs BLAST Pro Series verseny volt. Az ECS és az EPL döntőjében tudtak volna bizonyítani, ez azonban nem sikerült, hiszen mindkét versenyt az 5-6. helyen zárták. Az EPL 9. szezonjának Astralis meccseiből is tisztán látszik, hogy szenvednek a dánok. Megkapták a lehető legkönnyebb ágrajzot, viszont amikor szembe kerültek az első komolyabb csapattal, akkor azonnal elhasaltak.
Az NRG megállította a dán csapatot, tegnap pedig a tavalyi legnagyobb ellenfelükkel, a Liquid-del kerültek szembe. De amíg 2018-ban tízből kilencszer nyerni tudott az Astralis a Liquid ellen, addig tegnap az amerikai csapat viszonylag simán nyerte a mérkőzést, kiejtve így a versenyből dán ellenfelüket. Az igazán nagy sokk azonban akkor érheti a dánok szurkolóit, ha megnézzük ez elmúlt hetek versenyeit, az Astralis ugyanis a BLAST Pro Series Madrid óta 13 mérkőzést játszott LAN-on, amikből csak az alsóbb kategóriás, vagy éppen hullámvölgyben lévő csapatokat sikerült legyőzniük. Hiába a győzelem, a Giants, a Heroic, a Cloud9 vagy a NiP ellen, nem ezek a meccsek fogják visszaállítani az Astralis dicsőségét.
Sőt, mivel az EPL döntőjéből már biztosan kiestek valószínűleg csak még tovább fog csökkenni a dánok csillagának fénye. Következő versenyük az ESL One: Köln lesz, amire már bőven nem esélyesként fognak megérkezni szerintem. Egyszerűen látszik a dánok játékán a feszültség, látszik, hogy rengeteg hibával játszanak, amikre egyáltalán nem volt példa az elmúlt egy év során, és látszik, hogy a játékosok sincsenek ott a monitorok előtt 100%-ig. A mindig nyugodt, már-már gépiesen játszó dánok most bizony idegesek, kapkodnak és nem tudják kezelni a saját hibáikat. Ami persze nem a világ vége, egy igazán jó csapat ha hosszú idő telik is, de kezelni tudja majd ezeket a hibákat, kérdés, hogy mennyire kényelmesedett-e bele a sikerekbe az Astralis? Képes lesz-e kezelni a jelenlegi helyzetet a dán ötös vagy csak még jobban hibáik uralmába hajszolják magukat?

Aktuális nyereményjátékaink:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?