"Hiszem, hogy 2019 még mindig lehet a mi évünk" - Magisk adott interjút miután kiestek az EPL döntőből

Rég láttuk ennyire szenvedni az Astralis csapatát.

Továbbra sem találja régi önmagát az Astralis, az EPL rájátszásába ugyan bejutottak, de a Liquid ellen ki is estek a legjobb 6 között. A HLTV Magisk-kel ült le beszélgetni a csapat jelenlegi helyzetéről és arról is, hogy hogyan készülnek a következő nagy versenyükre, az ESL One: Kölnre. Ennek a beszélgetésnek olvashatjátok most a legizgalmasabb részleteit.

Tudom, hogy az egyik célotok az volt, hogy egymás utáni három Majort nyerjetek. Nem gondolod, hogy az ilyen hosszútávú tervek hátráltathatnak titeket a mindennapok során? Hogy elveszik a fókuszt a jelenbeli apró, de annál fontosabb dolgokról?

"Őszintén, nem gondolom, hogy emiatt kezdtünk volna el mostanában veszíteni. Ez a hosszútávú célunk már meg volt a tavaly is, és szerintem jó ha ilyen célokat is kitűzöl magad elé. (...) Mindig is 100%-on pörgünk és mindent megteszünk a győzelem érdekében, nem hiszem, hogy bármilyen célon is változtatnunk kéne. 2019 még mindig lehet  ami évünk, hiszen megnyertük az első Majort és a são pauloi versenyt is. Persze itt az EPL döntőben is szerettünk volna nyerni, de igazán az ESL One: kölni versenyére készülünk, ahol megmutathatjuk, hogy továbbra is le tudjuk győzni a legjobb csapatokat is. Nehéz lesz, de úgy gondolom minden csapattársam nevében beszélhetek, tudjuk, hogy még mindig képesek vagyunk legyőzni bárkit."

Mesélj kicsit Vertigo-ról. Választhattátok volna az egyik legerősebb pályátokat, Nuke-ot is, de végül nem tettétek. Miért nem?

"Elég rég óta gyakoroljuk már, és minden gyakorló meccsünket meg is nyertük a pályán. olyan csapatok ellen is, mint például a G2 vagy a mousesports. Nem láttunk okot arra, hogy ne játszunk Vertigo-n, de most persze kikaptunk, tehát hiba volt ezt választani. De úgy gondolom, hogy mi tehetünk a vereségről, kezünkben volt a győzelem, de még sem sikerült elérnünk azt. Jó meccs volt és szomorú vagyok, amiért nem tudtuk lezárni a végét."

2018-ban szinte minden Liquid elleni meccsen ti domináltatok, és mindenki azt várta, hogy mikor tud majd győzni az amerikai csapat. Mit gondolsz, hogyan sikerült ezt elérniük?

"Az biztos, hogy most ők sokkal magabiztosabbak, mint mi és fejben is sokkal jobban teljesítenek. Őszintén szólva, szerintem az AUG meta is segítette őket. Persze semmit sem vonok le az érdemükből, de nagyon jók azzal a fegyverrel, sőt, még az SG553-mal is. Ilyen a CS, a meta bármikor változhat és az a csapat lesz erősebb, aki könnyebben és gyorsabban tud alkalmazkodni az új dolgokhoz. Megérdemlik a dicsőséget, hiszen rengeteget dolgoztak érte."

Mit gondolsz, hogyan szerezhetitek vissza a magabiztosságotokat és hogyan ehettek újra a legjobbak?

"Kis sikerekre van szükségünk, nyerni néhány Bo3-at... az elmúlt néhány versenyen borzasztóan kicsi hibákon csúsztunk el. Az NRG ellen például veszítettünk egy eco ellen, ami szerintem a meccsbe került. ilyen hibákat egyáltalán nem vétettünk tavaly."

Aktuális nyereményjátékaink:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!