A mousesports szinte a semmiből fordította meg a játékot, a G2 pedig két éve nem játszott ilyen jól

Hiába azonban a váratlan fordítás, a végső győzelem nem sikerült a mousesports csapatának.

Elérkeztünk az ESL Pro League kilencedik szezonjának utolsó napjához, a döntő előtt azonban nézzük még meg, hogy mi történt tegnap. Hiszen izgalmas meccsekben tegnap is bővelkedtünk, különösen a mousesports és a Liquid összecsapása volt emlékezetes, de a G2 szurkolók is örülhettek.

A francia csapat ismét az NRG-vel találta magát szembe, ám ezúttal sikerült fordítaniuk az eredményen és 2-1-re verve az amerikai csapatot shox-ék bejutottak a döntőbe. Utoljára ilyenre 2017 őszén volt példa a francia csapat életében, úgy néz ki, hogy egyre jobban kezd összeérni a jelenlegi felállás. A döntőben viszont már sokkal nehezebb dolguk lesz, hiszen ellenfelük a jelenlegi világelső Team Liquid lesz.
A másik elődöntőn 2-0-ra nyert a Liquid, ami becsapós eredmény lehet, hiszen a meccs koránt sem volt ennyire egyoldalú. Legalábbis a második pálya nem. Overpass-on még úgy, ahogy tartotta magát a mouz az első félidőben, de a második játékrészben már túl erős volt a Liquid, ahogy a második pálya kezdetén is. Karrigan-ék Nuke-ot választották, és az első félidő alapján mindenki azt kérdezte, hogy vajon miért? Mindössze kért kört tudtak hozni T-ből, a térfélcserét követően viszont fordult a kocka és az év eddigi legnagyobb zárkózásába kezdett a mouz. A Liquid pontosan ugyanannyira szenvedett a támadó oldalon, mint korábban a mousesports, Nuke 30. körének végéhez érve pedig 15-15-öt mutatott az eredményjelző.

Sajnos a hosszabbításban már nem tudtak kellőképpen labdába rúgni a mouz játékosai, és a Liquid lezárta a pályát 19-17-es végeredménnyel. Pedig ha valamiből, hát ebből a meccsből szívesen megnéztem volna a harmadik pályát, ami Nuke után akár még a mouz győzelmével is végződhetett volna. Így viszont egy G2 vs Liquid döntőn szurkolhatunk ma délután, amit 4 órától ti is követhettek majd a Magyar Esport TV Twitch csatornáján, leszklareN és gabesson társaságában.

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

Aktuális nyereményjátékaink:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!