Válaszolt az EA:

Válaszolt az EA: "Nem szeretnénk, ha bárkinek előnye származna..."

A mostanában sok váddal illetett EA megszólalt a scripteléssel kapcsolatban és olyan választ adott, amelyre számítani lehetett.

Az egyik legősibb pletyka a FIFA közösségen belül az az, hogy az EA játékaiba, és ez igaz a futball szimulátorukra is, a Dynamic Difficulty Adjustment, jobban mondva a script bele van programozva. Erre már találtak némi bizonyítékot, bár az igazság az, hogy egyetlen játék sem volt megnevezve a dokumentumban.

Persze vannak, akik biztosra veszik, hogy ez alapján működik a játék, mások továbbra is szkeptikusak és talán akadnak olyanok is, akik egyáltalán nem foglalkoznak ezzel a részével, csak megpróbálják élvezni a szoftvert. Ez beszélgetés, sőt vádaskodás most egészen odáig fajult, hogy kénytelen-kelletlen, de megszólalt maga a videojátékfejlesztő óriás is az üggyel kapcsolatban:

"Hallottuk a közösség aggodalmát a DDA (Dynamic Difficulty Adjustment - vagy ahogy nevezik: script - a szerk.) kapcsán, de szeretnénk megerősíteni mindenkit, hogy az EA Sports FIFA programokban nem használjuk. Soha nem szeretnénk ilyet használni, ami előnyt vagy hátrány biztosít a játékosoknak egymás ellen. A technológia célja egyébként, hogy feltárjuk, hogyan segíthetnénk azon játékosoknak, akiknek nehézségei vannak egy adott játék bizonyos szakaszában."

Az EA azzal magyarázta miért tartott ilyen sokáig a végleges válasz közlése, mert 100%-ig biztosítani akarták a játékosokat, hogy a technológiát nem implementálták a FIFA-ba. Ráadásul azt remélik, hogy ezzel a további spekulációkat meg tudják szüntetni. Már csak azért is, mert mostanában egyre több rajongótól hallani azt, hogy nem áldoz pénzt a szeptemberben megjelenő következő epizódra.

Azok számára, akik esetleg nem tudják: alapvetően a játékosok úgy vélik, hogy az EA és a játék rendszere dinamikusan módosítja a mérkőzés kimenetelét annak érdekében, hogy a gyengébbik fél erősebbnek tűnjön és vica versa. Egyelőre erről elfogadható bizonyíték nem került elő, de a DDA létezik, hiszen a dokumentum után maga a kiadó is elismerte.

Biztos vagyok benne, hogy sokakat ez a válasz nem győzött meg és talán csak még tovább szította a tüzet, viszont lehet nyomást gyakorolni a kiadóra, és kénytelenek olyan témákat boncolgatni, amik igenis fontosak.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!