Kilenc Loából, csak egy szerepel a Standard meta deckekben!

Kilenc Loából, csak egy szerepel a Standard meta deckekben!

Kilencen indultak útnak, mára csak egy maradt tényező.

A Rastakhan's Rumble tematikus Legendary lényekkel árasztotta le a Hearthstone-t. A Loák körüli hype nem véletlen volt hatalmas, ugyanis egész használhatónak tűnt több is közülük. A számok azonban nem hazudnak: jelenleg csak egy olyan Loa van a Standard metában, ami átlépi az 1 %-os népszerűséget és elmondható róla, hogy meta pakli részét képezi!

A teljesen használhatatlanok

Gonk a megjelenés utáni első napokban bekerült a Trolden videókba, mivel az OTK Druid tényező volt alacsonyabb Rankokon, azonban a nagyon gyenge deck gyorsan kihűlt és Gonk a feledés homályába veszett. Hir'eek alapból katasztrofális képességgel bír, ami mellé mém paklit sem lehetett igazán építeni. A valaha volt leggyengébb Legendaryk között előkelő helye van az újabb Warlock borzalomnak.

Próbálkoztak vele, de a siker elmaradt

A Rogue Loájában látták a profik a potenciált, ki is próbálták több pakliban, de nem váltotta meg a világot a cápa. Halazzi csak nagyon greedy Midrange Hunterekben tűnt fel, ahol nem teljesített rosszul, de rájöttek a játékosok is, hogy felesleges egy 5 mana 3/2 ezekbe a tempó deckekbe. Bwonsamdi értékei nem rosszak, a képességéből is lehet nyerőt húzni, de a Priest annyira gyenge az elmúlt hónapokban, hogy nincs értelme komolyan foglalkozni a Class-szal. A Spirit of the Deaddel együtt még lehet belőle valami, de jelenleg nincs értelme használni.

Van bennük fantázia

Akali a Rush Warriorban nagyon szép napokat élt meg, az MNEB mérkőzésein is feltűnt az utolsó hetekben, Krag'wa jelenleg is a második legnépszerűbb Loa Standardben, köszönhetően a különleges Battlecry-nak, amit az Aggro Overloadtól a Control változatig több Shaman deck is képes kihasználni. 

Legjobb volt, de a Blizzard kicsinálta

Ameddig az Odd-Even mechanika jelen volt Standarben, addig Jan'alai kötelezően ott volt az összes Odd Mage deckben, sőt a Control Big Spell Mage-ben is szerepet kapott. Ragnaros the Firelord kimaxolta a retrófaktort, a fejlesztett Hero Powerrel pillanatok alatt teljesíthető volt a mini-quest. Hiába volt a csúcson Jan'alai, a Genn és Baku Hall of Fame rotálása miatt pillanatok alatt tűnt el a süllyesztőben. Ha lesz újra Control Mage, akkor esetleg főnix módjára feltámadhat a Mage Legendary Loája, de addig marad a hamu és por.

Egyetlen Loa van talpon a vidéken

Shirvallah legnagyobb szerencséje, hogy a nerfek és buffok után visszatért a Holy Wrath Paladin a Standard metába, annak ellenére, hogy az Equality-t nerfelték és sokkal nehezebb dolga van a gyorsabb deckek ellen. Főleg Legenden belül mutat szép teljesítményt az OTK Paladin, aminek néha hiányzik az Uther of the Ebon Blade és a négy lovas halálos exodia kombója, de nem igazán van olyan változat Standardben, ami kibírná az instant 25 sebzést. 

Chewlen's Legend #11 Holy Wrath Paladin

Deck kód: AAECAZ8FBPsM/fsCoIADvYYDDfoBnAKFA7MD3APPBvYHp/cChPwC/PwC2f4Cz4YD7IYDAA==

Ti melyik Loákat használjátok még Standardben?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!