Nevetséges szerződése volt eddig a FURIA-nak, de valószínűleg nem véletlenül!

A FURIA öt éves szerződést írt alá, az előzővel viszont komoly problémák akadtak.

A FURIA ötöse az elmúlt hónapokban nagy sikereket ért el. Először az Astralis-t sikerült kétszer is meglepniük majd a sorozatos jó meccseknek köszönhetően simán leelőzték Brazília eddigi legjobb csapatát a MiBR-t. Mi is írtunk róluk egy kisebb bemutatást, most pedig azért szedtük újra elő őket, mert öt évvel hosszabbították meg a szerződésüket, vagyis írtak újat, amelynek ennyi az időtartama. Napvilágot látott viszont az előző is, amelynek van pár aggasztó részlete és tökéletesen megmutatja, hogy hogyan tudják kihasználni játékosaikat a szervezetek.

Nézzük, miről is van szó:A havi fizetésük 1400$ volt, a kivásárlási áruk viszont 200.000$, amely igen nagy különbség és nem tűnik fairnek, ha azt nézzük mennyit keres egy játékos a szervezettől, és ha elvinnék a szervezet mennyi hasznot húzna rajta. 

A következő probléma a nyeremények körül alakult ki, azok elosztása szintén nem megszokott. Tehát bárminemű nyeremény 60 százaléka az org-ot illeti, és 40 százalék jut a játékosoknak. Jó üzletnek hangzik, már, ha nyernek is valamit, ami 500$ felett van. Egy e-sport ügyvéd nyilatkozott és azt mondta, hogy 90-10es elosztásnál rosszabbat (a játékosok javára) még nem is látott VALVE játékban. Ilyen buyout és nyereményelosztás mellett, biztos vagyok benne, hogy majd rohamot kapott az org, hogy a szerződés lejárta előtt 1-2 héttel lett a csapat a világranglista 5# helyén, miközben egy évig 50# körül voltak. Ezek a részek bizonyára finomításra kerültek az új szerződés aláírásakor.

A FURIA fejlődése a világranglistán

Elsőre nagy szemétségnek tűnhetnek ezek a feltételek, és lehet azok is, nem vagyok jogász, de józan paraszti ésszel gondolkodva nézve, ha ez egy 1 éves szerződés volt, akkor bizony befektettek a srácokba úgy, hogy azt más nem tette volna meg. Cserébe kértek nagyon sok dolgot, és senki nem tudta, hogy meg fogja-e ez érni számukra. A FURIA megkapta az 1400$ as alapfizetését, cserébe egész nap a CS-vel foglalkozhattak, találtam egy 2017-es adatot, ahol 180 ezer forint körül volt egy brazil gyári munkás fizetése. Szerény véleményem szerint az org sokat kért, de sokat is adott, és valószínűleg a játékosok sem hosszabbítanának, ha kihasználva érezték magukat, mert a pletykák szerint egész szép ajánlatokat kaptak.

Aktuális nyereményjátékaink:

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!