"Nagy élmény volt" - CheeseHead interjú a las vegasi döntőről

Elkaptuk egy exkluzív interjúra CheeseHeadet, aki Amerikában képviselte hazánkat a Masters Tour döntőben.

A One Piece eSports játékosa, az MNEB alapszakaszának győztese, CheeseHead kijutott a Masters Tour Las Vegas döntőjébe. A magyar kártyást megkérdeztük az egyesült államokbeli kiruccanásáról!

Nemrég értél haza a las vegas-i kiruccanásról, ahol még a világ legjobbjai ellen kártyáztál is egy jót. Milyen érzés újra itthon lenni?

Nagyon jó volt kártyázni egyet a világ másik felén, de azért jól esik végre hazai levegőt szívni.

Viszonylag hamar sikerült kvalifikálni magad a Master Tours döntőjére, de a Blizzard nem hagyott időt nyugodtan készülni, mivel jöttek a nerfek és a buffok. Hogyan élted meg azt, hogy a nagy verseny előtt belenyúltak a metába?

Folyamatosan figyeltem, hogy hogyan alakul a specialist meta az open cupokban, illetve a Grandmasters mérkőzéseken, és ezek alapján igyekeztem felkészülni arra, hogy mire kell majd számítani a versenyen. A nerfek után eltelt pár hét, a buffok pedig nagy változásokat nem hoztak, legfeljebb egy-egy lap került be az addig is legjobb paklikba.

Warrior listával készültél a specialist formátumban megrendezett, 500 000 dolláros összdíjazású versenyre. Miért választottad ezt a lineupot és kivel, vagy kikkel gyakoroltál a végső megmérettetésre?

Sok Warriorra és Rogue-ra számítottam a versenyen, és igyekeztem olyan paklit választani, ami ezek ellen jól működik, de ezeken kívül is bármilyen pakli ellen képes lehet hozni a győzelmet. A lineupot az open cupokban gyakoroltam, kipróbáltam különböző variációkat, beszéltem néhány hazai játékostársammal, és így jutottam a végső listáikhoz.

Felültél a repülőre, visszautaztál az időben és leszálltál a városban, ami sosem alszik. Mi volt az első reakciód, amikor megláttad magad előtt Las Vegas-t?

Már a reptéren a játékgépek látványa fogadott minket, majd a szállásig vezető úton a sofőr megállás nélkül sorolta, hogy mit kell tudni az egymás hegyén-hátán elhelyezkedő kaszinókról. A hotelben szintén játékgépek, rulettasztalok sokasága várt, de mi alig vártuk, hogy aludhassunk a kb. 20 órás repülőút után.

A versenyen nem jött ki jól a lépés, sajnos az ötödik körben búcsúztál. Összességében hogyan értékeled a döntős teljesítményed?

Igen, sajnos a verseny nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Rogue ellen nem jöttek a board clearek, mirrorban nem jöttek a bombák, de én sem játszottam a legjobb tudásom szerint. Nagyon idegen volt ez a versenykörnyezet, még sosem játszottam így, hogy 300-an vagyunk egy teremben, rengeteg zavaró tényező van, és nem otthonról kényelmesen a kávémat kortyolgatva. Erre valahogyan mindenképp készülni kell, ha lesz még alkalmam részt venni hasonló eseményen.

A búcsú után azonban maradt idő várost nézni. Miket próbáltál ki Vegas-ból, mi tetszett a leginkább a sivatagi városban?

A verseny hátralévő részét még tudtuk követni a többi versenyzővel az erre kialakított zónákban, szerencsére elég jó meccseket láthattunk. Felültünk még a High Roller-re, hogy megnézzük a várost fentről is, és valóban nagyon szép látvány tárult elénk. Kipróbáltuk a tradicionális amreikai ételeket (jó nagy hamburgerek), megnéztünk egy-két kaszinót, kicsit szerencsét is próbáltam több-kevesebb (kevesebb) sikerrel. Nem tudnék egy dolgot mondani, ami a legjobban hiányozna, nagy élmény volt.

A Masters Tour első állomása nem volt botrányoktól mentes. A leadási határidő előtt kiszivárogtak a decklisták, ami elég nagy felháborodást keltett a mezőnyben. Ezen kívül más versenyzők is panaszkodtak különböző gondokra, amik hatással voltak az eredményeikre. Te belekeveredtél valamilyen "balhéba"? Szerinted mit rontott el a Blizzard és min kéne változtatni a jövőben?

Igen, én is kb. egy órával kezdés előtt láttam meg, hogy kiszivárogtak az adatok, és még mindig lehet változtatni a paklikon. Sajnos nem készültem B tervvel, és ennyi idő alatt nem is akartam változtatni. Remélem, hogy a Battlefy megteszi a szükséges lépéseket, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő, vagy ha nem, akkor jó lenne másik platform után nézni. Meg persze tournament mód, sokadszor.

Nem áll meg az élet, ugyanis bejelentették a Masters Tour Bucharest versenyt, ami itt lesz a szomszédban. Milyen más versenyekre készülsz még a nyáron?

Igen, mindenképp szeretnék kijutni a bukaresti versenyre, illetve előtte még lesz Szöulban is egy Masters Tour, oda is igyekszem kvalifikálni magam. Battleriffen zajlik egy liga havi rendszerességgel, amiben én is részt veszek, valamint ha lesznek magyar versenyek, valószínűleg azokon is elindulok, ha időm engedi.

Rajtad kívül még egy magyar srác jutott ki Vegas-ba, AdamTheTrue. Számíthatunk tőletek a jövőben esetleg valami közös akcióra?

Így van, sőt, miután kiestünk első nap Vegasban, még másnap a szobánkból elindultunk egy szöuli selejtezőn, amiről neki sikerült is magát kvalifikálnia, úgyhogy Szöulban is lesz magyar versenyző, innen is hatalmas gratula neki! A vegasi verseny előtt is készültünk együtt, ezt szerintem fogjuk folytatni.

Csiripelték a madarak, hogy új kártyással bővül a One Piece eSports csapata. Várod már a közös munkát a legújabb csapattársaddal?

Valóban, RangoB érkezik a csapathoz, aki az MNEB első szezonjában megmutatta, hogy érdemes lesz rá odafigyelni a jövőben. Szeretnénk kijutni a bukaresti Master's Tourra, és ott minél jobban szerepelni, úgyhogy igen, várom a közös munkát.

Az MNEB alapaszakaszát simán nyerted, kijutottál Las Vegasba, mire számíthatnak tőled a Sajtfej rajongók az év hátralevő részében?

Igyekszem továbbra is minél jobban szerepelni, kijutni a hátralévő Masters Tour versenyekre, nagyon jó lenne így eljutni hasonló eseményekre.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!