Miért került Hall of Fame-be a Mind Blast és a Vanish?

Miért került Hall of Fame-be a Mind Blast és a Vanish?

A hivatalos indoklás mellett megnéztük a két spell jelenlegi helyzetét is.

Tudtuk, hogy érkeznek hamarosan az új lapok, ugyanis Mike Donais, a Hearthstone vezető game designere egyik streamjében elárulta, hogy tíz új lappal pótolják a Hall of Fame-be száműzött kártyákat. Arra azonban nem sokan számítottak, hogy újabb HoF lapokat üdvözölhetünk. A Mind Blast és a Vanish átkerült Wildba, de miért húzta meg ezt a lépést a Blizzard? Ennek jártunk utána!

Mind Blast

A Blizzard hivatalos álláspontja szerint a Priestnek a burst sebzést nem szabad megengedni, így a kézből kiszórható damage csökkentése volt a céljuk, amikor a Basic lapot Hall of Fame-nek nyilvánították. Ez bizonyos szempontból érthető, mivel a Prophet Velen + Malygos kombóval nagyon megszaladt néha a Mind Blast, abból a szempontból azonban érthetetlen a döntés, hogy a Priest jelenleg a leggyengébb Class a Standardben. A Mind Blastre épülő Control / Gallery Priestek száma konvergál a nullához, ezért biztosan a jövőbeli lapok miatt húzták meg a fejlesztők ezt a lépést. Wildban a Gallery miatt természetesen játszható lesz továbbra is, de a Standardben vitézkedő Priest mainek elmorzsolhatnak egy könnycseppet.

Vanish

A Vanish, mint Valeera egyik tech lapja, szintén ütközött a Blizzard véleményével, amit a Rogue-gal kapcsolatban fogalmazott meg. Ez az egész jó board clear szembement a fejlesztők elképzeléseivel, mivel Valeeranak nem szabad jó AoE varázslatokkal takarítania az asztalt. A Vanish nem csak leszedésként, de kombó elemként is megállta a helyét, mivel az olcsó Battlecry / Combo kártyákat újra elsüthette a Rogue. Jelenleg a Pogo Rogue-ban használják előszeretettel, de a pakli alapból gyengének számít, egyenesen Tier 4-ből próbálkozik meccseket nyerni, ezért a Mind Blasthez hasonlóan nem a mostani állapotok miatt pakolták át a Vanisht HoF-ba, hanem a jövőbeli tervek sikerességének ágyaztak meg vele.

Összességében nem azért pakolta át Wildba a Blizzard a két Basic lapot, mivel olyan brutális winrate-et produkálnak, vagy nincs rá ellenszer a jelenlegi metában, egyszerűen megalkották minden Class-nak a profilját és elkezdték kidobálni azokat a lapokat Standardből, amik nem illeszthetőek bele ebbe a képbe. 

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!