Nem a legjobb játékosokból épül a legjobb csapat - apEX interjú

Nem a legjobb játékosokból épül a legjobb csapat - apEX interjú

A Vitality entry-fraggere beszélt bővebben csapatáról, ZyWOo-ról, és azokról az ellenfeleiről, akiket a legjobban tisztel.

Dan "apEX" Madesclaire adott interjút, amiben beszél edzőjükről, ZyWO-ról, és ellenfeleikről, akiket a legjobban tisztel! A francia csapat jelenleg a világranglista 4. helyén áll, érték el mindezt úgy, hogy sok első osztályú csapattal nem is találkoztak még, habár megnyerték a cs_summit 4-et, illetve az ECS 7. szezonját is.

A Vitality tavaly decemberben cserélt edzőt. Mesélnél róla egy picit?

NBK-val már ismertük XQTZZZ-t korábbról. 2016 és 2017 között az ESL-nél volt kommentátor, előtte pedig irányító volt CS:Source-ban. Remy (XQTZZZ) igazán szorgalmas, és olyan tudással rendelkezik, amivel sokan a francia közösségben nem. Hihetetlenül nagy segítség. Segít felkészülni a mérkőzésekre, elmondja, hogy miként kéne játszanunk az ellenfelünk ellen. Órási szerepe van a jelenlegi sikerünkben!

Úgy tűnik, hogy most sokkal strukturáltabban a játékotok, mint akár a G2 idején. 

Valóban strukturáltabbak vagyunk, ami nagyon fontos a mai CS metában, ugyanis nagyon komplikált a játék, bonyolultabb mint mondjuk 2 évvel ezelőtt. Ez néha megvolt a G2-ban, de nem mindig, és attól függtünk, hogy shox éppen hogyan akarta irányítani a csapatot.

Külső szemmel úgy tűnik, hogy a francia közösségnek vannak gondjai a munkamorállal, illetve sok a személyes ütközőpont is.

Sokan azt gondolják, hogy a legjobb játékosok kellenek a legjobb csapathoz, pedig szerintem nem. A megfelelő játékosok kellenek a megfelelő időben. Jelenleg mind keményen dolgozunk, a játékosok, az edzőnk, a menedzsment. Mind ugyanazzal a hozzáállással dolgozunk, ami komoly kihívóvá tesz minket.

Az igaz, hogy a francia közösség nagy része lusta, ami nagy baj. Ezt sosem szerettem, de sajnos ez az igazság. Néhány korábbi csapatommal egész egyszerűen nem készültünk fel eléggé. Nem változtattunk a játékstílusunkon, ezért kiismerhetők lettünk. A G2-ban a legtehetségesebb játékosok voltak egy csapatban - kivéve ZywOo-t, aki most igazán fantasztikus - és mégsem tudtunk jól együtt dolgozni, ezért sem építettünk ki egy érát.

Azt gondolom, hogy most jó úton járunk! Elkezdtünk strukturáltabban játszani és felkészülünk más csapatokból is. Akik szerintem ezt most a legjobban csinálják, azok az ENCE játékosai. Úgy érzem, hogy lövésben nem olyan erősek, de mégis jól csinálják, mert felkészülnek és okosan játszanak.

Mennyit változott a csapaton belüli kommunikáció mióta együtt vagytok?

A kommunikáció az, amibe rengeteg munkát fektetünk. Emlékszem, hogy amikor Remy csatlakozott, és szörnyülködött, hogy mit hal. ZywOo alacsonyabb szintről jött, és alig infózott az AWP-vel. Hasonlóan NBK-hoz, mindketten félénkek, ezért néha neked kell felemelni a hangodat és helyettük beszélni, ami nem jó. Ezen dolgozunk jelenleg a legtöbbet, de egyébként CS Summit-on már elég jól ment, és ez meg is látszódott.

apEX tudja hogy kell örülni! Forrás: hltv.org

ZywOo nagyon agresszív tud lenni CT oldalon, ami láthatóan bejön.

Nem mindig. Többször hal meg feleslegesen, mint tesz valami hasznosat. Remy-vel ezért sokat dolgoznak azon, hogy mikor kell agresszívnak és mikor passzívnak lennie. Ebben a legjobb device. Egyszerre passzív és agresszív, mindig jó szögben peekel, és soha nem repeekel, amikor tudja, hogy hátrányosabb helyzetben van. Ráadásul úgy érzed, mintha mindenhol ott lenne a pályán. Nem adja könnyen a bőrét az biztos! Próbáljuk fejleszteni ZywOo-t, mert egyébként hihetetlen tehetség.

Láthatóan fejlődik a T oldalatok is. Sok új stílust játszotok, vagy Alex irányítása az oka?

Sok az új stílus. 4-1, 2-1-2-es felállások, stratégiák, kontaktok. Próbálunk minél változatosabban játszani. Ebben is az ENCE és az Astralis a legjobbak. Ha az egyik meccsen játszottak valamit, akkor a következőben nem fogjuk ugyanazt látni tőlük. Nekünk is erre van szükségünk. Megtanulni lassan játszani, gyorsan, a kettő között, bestackeli, és egész pályát átívelően lefogni dolgokat. 

Legközelebb az ESL One Köln versenyén láthatjuk a Vitality-t, ahol kiderül, hogy mennyit fejlődtek. Az egyik presztízzsel bíró eseményt magyar nyelven közvetítjük július 2-8. között! Nézzetek be, mert az izgalmas meccseken felül nyereményjátékkal is készülünk nektek!

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

Aktuális nyereményjátékaink:

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!