vs Standard meta jelentés: ismét élen a Hunter

vs Standard meta jelentés: ismét élen a Hunter

Sorozatban a 134. Standard meta jelentését adta ki a Vicious Syndicate, nézzük a számokat.

Lassan vége a júniusi szezonnak, de még egy Standard meta jelentés belefért a hónapba, ezúttal is a Vicious Syndicate-től. Érdemi változás nem sok történt, de pont az élen történt helycsere. Nézzük a számokat!

Népszerűség

Néhány hete elmozdult az utolsó helyről a Priest, ami lassan beéri a Druid - Paladin kettősét. A Warlock zárja a sort, annak ellenére, hogy a Zoo Warlockkal lehet még bőven próbálkozni a ladderen, mivel egész jól teljesít a tokent gyártó deckek ellen. Legenden kívül simán vezetnek a Hunterek és magabiztosan tartják helyüket a Warriorok, azonban a legmagasabb rankokon a Mage már megelőzi Garrosht, köszönhetően a Cyclone verziónak, ami kifejezetten a jobb és tapasztaltabb játékosoknak készült. Nehéz pakli, amivel minden döntésnek óriási jelentősége van, ezért sem találkozunk vele annyira Legenden kívül. A Bomb Hunter az egyetlen típus, ami átlépi a 10 %-os népszerűséget, ha az egész Standard létrát nézzük, ezért mindenkinek kötelező legyártani, aki szeretne egy viszonylag olcsó és erős deckkel harcolni a győzelmekért.

Matchupok

Úgy hoz meggyőző számokat a Bomb Hunter, hogy az összes Shaman ellen alapból hátrányból indul, sőt a Control Warrior is megeszi reggelire. Utóbbi csak a Pogo Rogue-tól kap ki nagyon csúnyán, ezért is van Legenden belül még mindig nyulakra épülő pakli. A Cyclone Mage-nek kevés rossz matchupja van és megfelelő kezekben ezek is nyerhetőek, ezért is kezdik egyre többen erőltetni a decket, még úgy is, ha az első pártucat meccs alatt nem jönnek úgy a winek. A Rogue "nem Pogos" változatai továbbra is szenvednek a Warriorok ellen, a Shamanok a Control Warri nevét félik. Összességében a Cyclone Mage, a Control / Bomb Warrior és a Bomb Hunter éri meg jelenleg, hogy időt, dustot és energiát szánjunk rá.

Erősorrend

Rank 5 és Legend között csak egy deck, a Bomb Hunter fért oda a Tier 1-be, a Standard Ranked többi részén még további három deck osztozik ebben a dicsőségben. A Bomb és Control Warriorokra nem lehet továbbra sem panasz, egyedüli lassú pakliként képesek stabilan jó számokat hozni. Ha gyorsan szeretnénk haladni Rank 5-ig, akkor a Murloc Shaman sem rossz választás, sőt lehet próbálkozni még az Aggro Shamannal, Midrange Hunterrel és a Rogue népszerűbb változataival, a Hooktusk és régi Tempo Rogue-gal is.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!