8 dolog, ami megváltozhatna a FIFA20 FUT módban!

8 dolog, ami megváltozhatna a FIFA20 FUT módban!

Azt hiszem nem állítok hazugságot, ha azt mondom az EA egyik legnagyobb pénzkereseti forrása a FIFA Ultimate Team módjában keresendő. Ezért nem ártana ha felhasználóbarátabb lenne.

Nagyon sokan játszanak a FIFA Ultimate Teammel és bizony a sok kesergés és bosszankodás ellenére sokan mégis szeretik. Nagyon jó dolog edzősködni és egyengetni a saját csapatunk útját, és bár leköti az embereket, szórakoztat, no meg elrabolja az időt, mégis távol áll a tökéletes játékmódtól. Néhány része érthetetlen, aztán van olyan, ami túlságosan is a költségvetésen múlik, a szerencséről pedig már nem is beszélve. Íme néhány terület, amin javíthatna az EA, hogy még jobb játékélményben részesüljenek a rajongók.

1 A SBC-k egy jó része túlságosan drága

Squad Building Challenge, vagy ahogyan mindenki ismeri SBC. A játék egyik mozgatórugója, ahol a felhalmozott kártyáinkat fel tudjuk használni valamiféle jutalomért cserébe. Vessünk egy pillantást például a mezekre. Az EA szeret ilyen rewardot is belepakolni a játékba, de volt olyan eset, hogy 15k coinba került egy mez megszerzése SBC-n keresztül. Az egy dolog, hogy jól néz ki, de semmi többet nem jelent számunkra, szóval ha megkérik az árát, akkor többet kellene kínálnia a kiadónak. Nem beszélve a játékosokról, egyesek potom pénzért beszerezhetőek, másokért meg egy fél tucat kihívást - nem is olcsón - kell teljesítenünk. Elég következetlen a rendszer.

2 Néhány mód szükségtelen

Single Player Seasons: ezt a módot aligha játszák, mivel alig jutalmaz a játék érte. A legtöbben inkább nekivágnak online a Division Rivalsnek vagy a FUT Championsnak. A jutalom az SPS-nért pedig egyáltalán nem kecsegtető, hogy az ember beleölje az energiát és az időt. Ráadásul, ha valaki offline akar futballozni, akkor inkább egy Squad Battles-t indít el, hiszen ott még csomagot is kaphat.

3 A csomagnyitás unfair

Nem kell messzire menni, nézzük meg az idei Team of the Year promót. Kevesebb, mint - jól kapaszkodj meg - 0.1% esély volt rá, hogy egy TOTY játékost nyiss egy 100k coinba kerülő pakkból, ami igazából 20 Font. Elkölthetünk akár 1000 Fontot csomagokra és akkor is körülbelül 5% sanszunk lesz TOTY lapot bontani, ami nagyon durva és már az elfogadhatatlan kategória.

4 Script

Nem csak a rajongók közül gondolják sokan, hogy scriptelt a játék, de már a profik közül is akadt olyan, aki ezzel vádolta az EA-t. Ez azt jelenti, hogy a végeredmény előre megírt és nem igazán tehetünk ellene. Nehéz eldönteni, hogy tényleg ez a helyzet vagy sem, de az biztos, hogy sok gyanús eset történik a virtuális futballpályákon. Előkerült egy dokumentum is, ami szintén erre engedett következtetni, de az EA tagadja, hogy a FIFA-ban használnák a technológiát. Van bug és van programhiba is, de időnként a fejünk tetejére állhatunk, akkor sem tudunk változtani a mérkőzés képén, ami nagyon fura. Ha bármi ilyesmi működik a játékban, csak remélni tudjuk, hogy a FIFA20-ban nem fog előfordulni.

5 Pay to win

Az a játékos, aki minél többet költ a játékra, nagyobb sansza van nyerni, mivel egyre jobb játékosokat tud beépíteni a csapátba. Persze sokszor a csomagok nem hozzák vissza a belefektetett lóvé mennyiségét, de busás coin haszonnal járhatnak, amit vissza lehet forgatni és ezáltal mindig tudunk újítani a keretünkön. Érthető, hogy a pénzükért kapnak valamit az emberek, amitől jobbak lehetnek, de ez sokszor a casual játékosok kedvét elveszi, és távol tartja őket a versenyzéstől vagy a fejlődéstől. Az a bizonyos aranyközép út, ami megtalálható, csak kérdés akarják-e.

6 Weekly objective, melyek nagyon nehezek

Volt idén is jó pár, amire az ember kitágult pupilákkal nézett. Pl.: "Assist with Spanish players in 9 separate Division Rivals wins". Teljesíthető, nem erről van szó, csak ha nincs mellettünk Fortuna istennő, akkor bizony sokat szenvedhetünk vele. Látszik, hogy igyekeznek változatos feladatokat adni, de időnként kicsit értelmetlen ötletek jönnek elő. Persze ez panaszkodásnak is tűnhet, de ha a Weekend Leaguet és egyéb célokat nézzük, akkor jócskán lecsökken az ilyen küldetésekre elkülöníthető időnk. Egy objective pedig nem kéne, hogy feleméssze azt.

7 Daily Objectives, minek?

Jó elképzelés, hogy nap, mint nap küzdhetünk valamiért, de ezek a legtöbb esetben nem érik meg. Egyszerű dolgokat kell végrehajtanunk ez tiszta sor, viszont nem is kapunk értük használható dolgokat, tisztelet a kivételnek, ami azért elég ritka. Ezen jó lenne változtatni és esetleg összhangba hozni a napi és heti küldetéseket.

8 FIFA pont őrültség

12,000 FIFA pontot is vásárolhatunk, ha szeretnénk, amiért 6 100k coin értékű csomagot kapunk. Ez 80 Fontba kerül (28 ezer Forint). Egy olyan játék esetében, ami 18-25 ezer Forintba kerül - attól függ melyik verziót választjuk. Nehéz lenne elképzelni, hogy ezt módosítani fogják, hiszen zsákszámra ömlik hozzájuk a lóvé, de sokkal barátibb árakat is szabhatnának, mert ekkora mennyiségű pénz teljesen tönkreteheti a közösséget játékélmény szempontjából.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!