Google Stadia: nem lesz olcsó mulatság

Google Stadia: nem lesz olcsó mulatság

A Google videojáték-streaming szolgáltatásához játékok is kellenek, ehhez viszont a zsebünkbe kell nyúlni.

Már csak néhány hónap van hátra a Google Stadia rajtjáig, ugyanis 2019 novemberére ígéri a Google a hivatalos megjelenést, igaz csak a Founder's Edition tulajdonosok számára. A nagyjából 40 000 - 45 000 forintnak megfelelő csomagot már most elő lehet rendelni bizonyos országokban, Magyarország sajnos nem szerepel a listán. Ezért az összegért kapunk három hónapnyi Stadia Pro előfizetést, egy három hónapos Buddy Passt, amivel meghívhatjuk egy barátunkat a Stadia Proba, kapunk még egy Stadia kontrollert, egy Google Chromecast Ultra kütyüt a streameléshez és egy különleges Stadia Founder nevet is. Azonban a Founder's Edition, majd a későbbi ingyenes és Pro előfizetések sem érnek semmit a játékok nélkül, amiket azonban nem osztogat két fillérért majd a Google.

Phil Harrison, a Stadia feje elárulta, hogy nem lesznek olcsóbbak a Stadia játékai, mintha azokat PlayStation 4-re, vagy Xbox One-ra vennénk meg. Az innovációt és a technológiát meg kell fizetni, sőt Harrison szerint mi kapunk valódi értéket azzal, hogy a TV-n, PC-n, laptopon, telefonon, vagy akár tableten játszhatunk a Stadia segítségével. Pontos árakat nem említett Harrison, de mindent megtesznek azért, hogy a piacnak megfelelő árazással lássák majd el a videojátékokat, ahogy azt a kiadók és fejlesztők is teszik mindennap. Sokan a Netflixhez hasonlítják a Stadiat, azonban az új filmekért, vagy sorozatokért a Netflix nem számol fel plusz költségeket, nem úgy a Stadia. Itt minden új játékért bizony ki kell csengetni a több tízezres összeget, igaz utána örökké velünk maradnak a Stadia könyvtárunkban, még akkor is, ha már nem forgalmazzák őket a jövőben. 

A Stadia legnagyobb előnye, hogy nem kell hozzá új konzolt, vagy PC-t vásárolni, ezért sokak számára egy jó alternatíva lehet, mivel "csak" a játékokért és az előfizetésért fizetnek. Egyelőre a novemberi első megjelenésen rengeteg múlik, mivel a Google hosszútávra tervez a Stadiaval és nagyon nem vetne jó fényt a cégre, ha rögtön kritikus hibákkal indulna el a streaming szolgáltatásuk. Ami biztos, hogy rengeteg játék lesz elérhető és várhatóan egyet szinte biztosan ingyen játszhatunk majd, ez a Destiny 2. A többi "free gamesről" még semmit nem tudunk.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!