Tömegesen törölték az indie címeket a kívánságlistákról, elnézést kért a Valve

Tömegesen törölték az indie címeket a kívánságlistákról, elnézést kért a Valve

A Grand Prix esemény nem úgy sült el, ahogy azt a Valve tervezte.

A 2019-es Steam Summer Sale megkapta a saját limitált eseményét, ami azonban nem úgy sült el, ahogy a Valve tervezte. Nem elég, hogy a Corgik elképesztő fölénnyel vezetnek a többi állat előtt, ami értelmetlenné teszi, hogy a maradék négy csapat játékosai erőfeszítést tegyenek a győzelem megszerzéséért, a Valve által ígért jutalom is félreértéseket okozott.

A Grand Prix esemény jutalmait a Valve elég furcsán fogalmazta meg, ezt egy az egyben a Steam hivatalos oldaláról idézzük:

"Ne feledd frissíteni kívánságlistádat, mielőtt padlóig nyomnád a gázt, mert a legjobb versenyzők közül véletlenszerűen választottak az esemény ideje alatt megkapják leginkább vágyott játékukat."

Mivel a felhasználók addig jutottak el, hogy a kívánságlista leginkább vágyott darabját kapják meg, ezért vadul elkezdték törölgetni az indie és más olcsóbb játékokat, hogy csak a tripla A-s címek maradjanak a listán. A fejlesztők természetesen panaszlevelekkel árasztották el a Valve postafiókját, mivel rengeteget dolgoznak azon, hogy felvegyék a versenyt a nagy kiadók játékaival. Hatalmas a konkurencia és kevés a pénz a hatékony marketingre, ezért minden egyes indie cím kívánságlistára kerülése egy pozitív visszacsatolás a fejlesztők felé, sőt akár bevételt is teremthet, ha ténylegesen megvásárolják a játékukat. A Grand Prix event miatt a Cyberpunk 2077, Call of Duty: Modern Warfare és más nagyon drága címek jelentek meg mindenki listáján, annak ellenére, hogy mindössze csak annyi lett volna a Steam userek dolga, hogy megváltoztatják a wishlisten szereplő játékaik sorrendjét. A "leginkább vágyott" itt nem azt jelenti, hogy a "legdrágább", sem azt, hogy véletlenszerűen sorba rendezi egy algoritmus a kívánságlistán szereplő összes játékot és a legfelsőt leveszi a tetejéről a kupacnak. Egyszerűen tovább kellett volna olvasnia a usereknek a Grand Prix esemény oldalán, így elkerülhető lett volna az indie címek óriási volumenű törölgetése.

"A Nagydíj minden napján az első, második és harmadik helyezett csapat véletlenszerű tagjai megkapják a Steames kívánságlistájuk legfelső tételét. A Nagydíjon összesítettben győztes csapatok véletlenszerű tagjai megkapják Steames kívánságlistájuk legfeljebb első három tételét."

A Valve elnézést kért az indie fejlesztőktől és még egyszer kéri, hogy ne töröljék a kívánságlistán szereplő játékokat a felhasználók, csak rendezzék sorba őket úgy, hogy az szerepeljen legfelül, amire tényleg a leginkább vágynak.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!